De Avond van de Limburgse Korte Film 2021 Welke film wordt favoriet van het Limburgse filmpubliek en wint €2.000?
Home Agenda & Deadlines

De Avond van de Limburgse Korte Film 2021

Welke film wordt favoriet van het Limburgse filmpubliek en wint €2.000?

16 september vindt de eerste editie plaats van De Avond van de Limburgse Korte Film. De Avond van de Limburgse Korte Film is een initiatief van CineSud i.s.m. Limburg Film Festival en de vijf Limburgse filmtheaters. Op hetzelfde tijdstip kun je in de vijf Limburgse filmtheaters terecht voor een selectie recente korte Limburgse films. In elke stad kiest het publiek haar favoriet. De over-all favoriet wint de prijs van het Limburgse filmpubliek bestaande uit een cash geldprijs van €2.000 beschikbaar gesteld door CineSud.

Startdatum

16 september 2021
om 20:00


Einddatum

16 september 2021
om 21:30

Locatie

Roermond

Bekijk route

De Avond van de Limburgse Korte Film

Er is veel veranderd de afgelopen 10 jaar. Waar Limburg inmiddels jaarlijks vijf filmfestivals kent, was dat er in 2010 slechts één. Nadat er vanaf 2013 jaarlijks vele Limburgse korte films van de band rolden, hebben Lumière Cinema Maastricht en CineSud zich middels diverse events (Made in Europe, Euregion Shorts) maandelijks ingezet om deze films en hun makers een podium te bieden. Met de komst van de diverse filmfestivals in de regio zijn deze avonden langzaam verdwenen. Om weer structureel aandacht te schenken aan de korte pareltjes uit de eigen provincie, slaan CineSud, het Limburg Film Festival en de vijf Limburgse filmhuizen de handen ineen met De Avond van de Limburgse korte film.

* oorspronkelijk stond dit event gepland voor 25 februari, maar vanwege de covid19-maatregelen is het evenement verschoven naar het najaar 2021.

De Avond van de Limburgse Korte Film 2021 | Programma

1. NOVA, Luca Meisters, 2020, 10'39

NOVA, Luca Meisters, 2020, 10'39

Wanneer Nova (15) haar zusje Ivy samen met haar moeder Maria naar voetbaltraining brengt, zegt de nieuwe trainer Nadia dat Ivy helaas niet meer mee kan doen totdat de contributie is betaald. Woedend haalt Maria Ivy weer van het veld. Wanneer Nova daarna een geruststellende hand van Nadia op haar schouder voelt, wordt ze overvallen door een gevoel dat ze nog niet kent.

2. Convoi Exceptionnel, Genio de Groot, 2019, 15'00

Convoi Exceptionnel, Genio de Groot, 2019, 15'00

"Ik heb niet lang meer, jongen." In deze afwisselend aandoenlijke en absurdistische schets probeert een vrijgezel wanhopig zijn moeders laatste wens te vervullen: oma worden.

3. Asnacht, Jeroen Mourmans, 2020, 18'50

Asnacht, Jeroen Mourmans, 2020, 18'50

Deze 19 minuten durende film vertelt het verhaal van Marcel (Jochum ten Haaf) die na drie dagen carnaval in Maastricht in een willekeurige bus stapt die volzit met feestgangers.

4. hier., Joy Maurits, 2019, 18'21

hier., Joy Maurits, 2019, 18'21

In de korte documentaire hier. ontmoeten we een groep jongeren die samenkomen in en rond de lokale sporthal van Bazel. Ze leren niet alleen binnen de lijnen te lopen maar tasten ze ook elkaars grenzen af.

5. Voor het Slapen Gaan, Guido Coppis, 2020, 08'54

Voor het Slapen Gaan, Guido Coppis, 2020, 08'54

Voor de 12-jarige Duco is de tijd net voor het slapen gaan het ergste moment van de dag. Er lijkt maar één manier over te blijven om daar voorgoed een eind aan te maken.

Pareltjes van eigen bodem.

Laat je verrassen door recente en nieuwe pareltjes uit je eigen regio. Films worden voorzien van een korte inleiding door de makers, zodat je ook de gezichten achter de films leert kennen. 

   Tickets

   Tickets koop je via de (online) kassa's van de filmtheaters zelf. Zodra beschikbaar, vind je hieronder directe links naar de ticket-pagina's van de filmtheaters. Alle filmtheaters hanteren dezelfde standaard toegangsprijs (€9,00, kortingskaarten of -abonnementen zijn toepasbaar).

    Contact us.

    Do you have any questions or just want to get in touch with us? Contact us by using the contact form below.

    Contact us!

    Contact

    Heb je een vraag of opmerking? Ben je geïnteresseerd in onze activiteiten of wil je je aansluiten bij CineSud? Neem via dit formulier contact met ons op. Benieuwd wie bij CineSud werken of een specifieke medewerker bereiken? Klik hier.

    0 Reacties

    Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.