De Avond van de Limburgse Korte Film 2022 Welke film wordt favoriet van het Limburgse filmpubliek en wint €1.500?
Home Agenda & Deadlines

De Avond van de Limburgse Korte Film 2022

Welke film wordt favoriet van het Limburgse filmpubliek en wint €1.500?

In september vindt de tweede editie plaats van De Avond van de Limburgse Korte Film. De Avond van de Limburgse Korte Film is een initiatief van CineSud en de vijf Limburgse filmtheaters. Op dezelfde dag en op hetzelfde tijdstip kun je in de vijf Limburgse filmtheaters terecht voor een selectie recente korte Limburgse films. In elke stad kiest het publiek haar favoriet. De over-all favoriet wint de prijs van het Limburgse filmpubliek bestaande uit een cash geldprijs van €1.500 beschikbaar gesteld door CineSud.

Dien nu je film in en wie weet wordt hij geselecteerd voor De Avond van de Limburgse Korte Film 2022!

Startdatum

01 juni 2022
om 00:00


Einddatum

01 juni 2022
om 12:00

Locatie

Roermond

Bekijk route

De Avond van de Limburgse Korte Film

Er is veel veranderd de afgelopen 10 jaar. Waar Limburg inmiddels jaarlijks vijf filmfestivals kent, was dat er in 2010 slechts één. Nadat er vanaf 2013 jaarlijks vele Limburgse korte films van de band rolden, hebben Lumière Cinema Maastricht en CineSud zich middels diverse events (Made in Europe, Euregion Shorts) maandelijks ingezet om deze films en hun makers een podium te bieden. Met de komst van de diverse filmfestivals in de regio zijn deze avonden langzaam verdwenen. Om weer structureel aandacht te schenken aan de korte pareltjes uit de eigen provincie, slaan CineSud en de vijf Limburgse filmhuizen de handen ineen met De Avond van de Limburgse korte film.

Stuur nu je film in voor De Avond van de Limburgse Korte Film 2022!

Stuur nu je korte film in voor De Avond van de Limburgse Korte Film 2022! Is je film gemaakt na 1 januari 2020 en voldoet je film aan twee van de volgende drie voorwaarden? Stuur dan je film in:
- de film is van een Limburgse regisseur, producent en/of scenarist (geboren of woonachtig)
- de film is (deels) opgenomen in Limburg en bevat Limburgse cast en/of crew
- de film duurt maximaal 25 minuten

Alle vormen van audiovisuele producties zijn toegestaan (animatie, fictie, non-fictie, etc.), zolang de film maar geschikt is om stand-alone en in de bioscopen te vertonen.

Je kunt je film insturen tot en met woensdag 1 juni, 12.00 uur via onderstaand formulier. De selectie wordt medio juni bekend gemaakt. 

Inschrijfformulier | De Avond van de Limburgse korte film

Stuur hier je korte film in voor De Avond van de Limbursge korte film. Is je film gemaakt na 1 januari 2020 en voldoet je film aan twee van de volgende drie voorwaarden? Stuur dan je film in:
- de film is van een Limburgse regisseur, producent en/of scenarist (geboren of woonachtig)
- de film is (deels) opgenomen in Limburg en bevat Limburgse cast en/of crew
- de film duurt maximaal 25 minuten

Pareltjes van eigen bodem.

Laat je verrassen door recente en nieuwe pareltjes uit je eigen regio. Films worden voorzien van een korte inleiding door de makers, zodat je ook de gezichten achter de films leert kennen. 

   Contact us.

   Do you have any questions or just want to get in touch with us? Contact us by using the contact form below.

   Contact us!

   Contact

   Heb je een vraag of opmerking? Ben je geïnteresseerd in onze activiteiten of wil je je aansluiten bij CineSud? Neem via dit formulier contact met ons op. Benieuwd wie bij CineSud werken of een specifieke medewerker bereiken? Klik hier.

   0 Reacties

   Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.