Focus: Pim de la Parra Speciale vertoning van Parradox en Wan Pipel in het kader van 45 jaar onafhankelijk Suriname.
Home Agenda & Deadlines

Focus: Pim de la Parra

Speciale vertoning van Parradox en Wan Pipel in het kader van 45 jaar onafhankelijk Suriname.

Zaterdag 28 november vertonen Filmhuis De Spiegel in Heerlen en CineSud in het kader van 45 jaar onafhankelijkheid van Suriname een double bill rond cineast Pim de la Parra.

Startdatum

28 november 2020
om 18:00


Einddatum

28 november 2020
om 22:30

Locatie

Stationsplein 5
6411NE Heerlen

Bekijk route

45 jaar onafhankelijkheid van Suriname

Op 25 november 2020 is het 45 jaar geleden dat Suriname onafhankelijk werd van Nederland. Ter ere van dit gegeven presenteren CineSud en Filmhuis De Spiegel op zaterdag 28 november een speciaal programma rondom cineast Pim de la Parra. De la Parra, ook wel Prins Pim genoemd, werd in 1940 geboren in Paramaribo en was in de jaren zestig en zeventig samen met Wim Verstappen de grondlegger voor een continue Nederlandse filmproductie. In 1976 maakte hij de 'eerste Surinaamse speelfilm' genaamd Wan Pipel. Daarnaast was hij onder meer oprichter van de Surinaamse Filmacademie.

Programma

Zaterdag 28 november vertonen we om 18.00 uur de documentaire Parradox, over het leven en werk van Pim de la Parra. De documentaire werd gemaakt door In-Soo Radstake. Hij is bij de vertoning aanwezig voor een korte inleiding en Q&A. Om 20.30 uur wordt de gerestaureerde kopie van Wan Pipel vertoond. Ook hierbij is In-Soo Radstake aanwezig. 

18.00 uur: Parradox

In deze persoonlijke documentaire over het leven van de controversiële regisseur Pim de la Parra belicht regisseur In-Soo Radstake de veelzijdige regisseur in een levensfase vol ingrijpende veranderingen. Centraal staan films, vrouwen, ego en geld - belangrijke thema's voor de eigenzinnige Pim de la Parra. De documentaire toont niet alleen diens leven, maar ook de filmwereld van de jaren zestig tot de jaren negentig. Parradox toont een enfant terrible met een ongelooflijke veerkracht, energie en wijsheid die continu laveert tussen genialiteit en gekte.

Met inleiding van en Q&A met regisseur en producent In-Soo Radstake.

20.30 uur: Wan Pipel

Een Surinaamse man (Borger Breeveld) verlaat gehaast zijn Nederlandse vriendin (Willeke van Ammelrooy) om zijn stervende moeder in Paramaribo op te zoeken. Terug in zijn thuisland raakt hij al snel geconfronteerd en geobsedeerd door zijn eigen cultuur en is hij erg onder de indruk van Suriname. Als hij echter verliefd wordt op de Hindoestaanse 'Rubia' staat de gemeenschap op zijn kop. Zowel zijn familie in Suriname als zijn Nederlandse ex-vriendin proberen hem ertoe te bewegen naar Nederland terug te gaan. 

Met inleiding van en Q&A met Pim de la Parra kenner In-Soo Radstake.

   Tickets

   Tickets koop je via Filmhuis De Spiegel.

   Koop je tickets hier.

   Ga in gesprek met special guests.

   Regisseur en Pim de la Parra-kenner In-Soo Radstake is bij de vertoning aanwezig. Na afloop van de film gaan ze in gesprek met het publiek en kun ook jij je vragen stellen.

   Contact us.

   Do you have any questions or just want to get in touch with us? Contact us by using the contact form below.

   Contact us!

   Contact

   Heb je een vraag of opmerking? Ben je geïnteresseerd in onze activiteiten of wil je je aansluiten bij CineSud? Neem via dit formulier contact met ons op. Benieuwd wie bij CineSud werken of een specifieke medewerker bereiken? Klik hier.

   0 Reacties

   Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.