Focus: Ben Verbong Gevarieerd programma voor makers en publiek.
Home Agenda & Deadlines

Focus: Ben Verbong

Gevarieerd programma voor makers en publiek.

Zaterdag 21 december staat de Limburgse cineast Ben Verbong centraal in een gevarieerd programma dat wordt aangeboden door regionale omroep L1, CineSud en Filmhuis De Spiegel. Ben Verbong zelf zal 21 december aanwezig zijn in het Royal Theater in Heerlen voor een on stage interview, een activiteit met filmmakers en bij de vertoning van twee van zijn Nederlandse filmklassiekers.

Startdatum

21 december 2019
om 11:30


Einddatum

22 december 2019
om 00:30

Locatie

Stationsplein 5
6411NE Heerlen

Bekijk route

Leden van CineSud hebben gratis toegang!

Meld je aan via [email protected]

Ik wi erbij zijn!

Ben Verbong

Ben Verbong werd in 1949 in Tegelen geboren. Zijn eerste grote succesvolle bioscoopfilm was Het meisje met het rode haar (1981), over verzetsstrijder Hannie Schaft. Met Renée Soutendijk in de hoofdrol. De nog jonge Huub Stapel, ook uit Tegelen, speelt een NSB’er in deze film. Andere bekende Nederlandse films van Verbong zijn De Schorpioen, De Flat en De Kassière. De laatste 25 jaar is hij woonachtig en werkzaam in Duitsland, waar hij enkele kaskrakers en grote televisieproducties regisseerde, zoals de speelfilm The Von Trapp Family: A Life of Music en de tv-serie Honigfrauen.

50 jaar in het vak

Vanwege zijn 50-jarig jubileum in het vak, presenteren L1, CineSud en Filmhuis De Spiegel een speciaal programma rondom de filmmaker. 21 December is er een dagprogramma in het monumentale Royal Theater in Heerlen voor publiek en filmmakers. 22 December zal L1 een portret uitzenden over de filmmaker met afwisselend enkele van zijn producties uit de afgelopen 50 jaar. 

   Programma

   21 december 11:15 Film in Limburg meet-up

   Besloten event waarin door het veld gediscussieerd en gebrainstormd wordt over het Limburgse filmlandschap in 2020 en verder. Deze meet-up is een initiatief van het samenwerkingsverband Film In Limburg.

   Bijwonen enkel op uitnodiging.

   21 december 11:30 Pitch Contest

   Nieuwe filmmakers krijgen de kans hun nieuwste project te pitchen tegenover een professionele jury. Naast waardevolle feedback maken ze kans op een financiële bijdrage in hun project. Het prijzengeld bedraagt minimaal €5.000. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de CineTalk met Ben Verbong later op de dag.

   Jury: Ben Verbong e.a.

   De (overige) jury wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

   Deze activiteit is enkel te bezoeken voor geselecteerde pitchers. Bij de pitch is lunch inbegrepen tussen 13.15 en 14.00 uur.

   Ticket(s) bestellen
   21 december 14:00 Film | De Schorpioen

   Unieke, exclusieve vertoning van de filmklassieker De Schorpioen (1984) met onder andere Huub Stapel, Monique van de Ven en Peter Tuinman.

   Een op de vlucht geslagen vrachtwagenchauffeur raakt verstrikt in de netten van een organisatie die tijdens de Indonesische Vrijheidsoorlog wapens leverde aan de opstandelingen. Parallel daaraan ontwikkelt zich een gecompliceerde liefdesgeschiedenis met een door het leven teleurgestelde vrouw die als animeermeisje in een nachtclub werkt, gespeeld door Monique van de Ven.

   Deze vertoning is toegankelijk met je makers-ticket of publieks-ticket.

   Ticket(s) bestellen
   21 december 15:45 Koffiepauze

   Drink een bakje koffie - of pilsje - aan de bar van het Royal theater.

   21 december 16:15 CineTalk | Interview met Ben Verbong

   L1 programma-maker Tom Doesborg gaat - samen met het publiek - in gesprek met Ben Verbong. Stel zelf je vraag aan de filmmaker!

   Deze vertoning is toegankelijk met je makers-ticket of publieks-ticket.

   Ticket(s) bestellen
   21 december 17:15 Kerstborrel

   In de foyer van het Royal theater is alle tijd voor een drankje.

   21 december 18:15 Film | Het Meisje met het Rode Haar

   Unieke, exclusieve vertoning van de filmklassieker Het Meisje met het Rode Haar (1981) met onder andere Renée Soutendijk, Peter Tuinman en Loes Luca.

   De rechtenstudente Hannie Schaft komt terecht in een verzetsgroep waar ze koerierswerk verricht. Als er bij een actie op haar geschoten wordt en een jongen voor haar ogen wordt neergeschoten, besluit ze zich harder op te stellen. Samen met Hugo, ondertussen Hannie's minnaar, pleegt ze nu aanslagen op collaborateurs. Bij één van deze aanslagen wordt Hugo dodelijk getroffen. De Gestapo vindt haar pasfoto, die Hugo bij zich droeg. Vanaf dat moment wordt er jacht op haar gemaakt. Hannie vermomt zich door haar haren zwart te verven en een brilletje te dragen en is nog maar bezeten van één ding: Hugo's verrader te liquideren.

   Deze vertoning is toegankelijk met je makers-ticket of publieks-ticket.

   Ticket(s) bestellen

   Tickets

   Tickets koop je via de button bovenaan deze pagina of in het programmablokje hieronder. Naast losse tickets is er een dagticket toegang voor het hele programma vanaf 14.00 uur. Leden van CineSud hebben gratis toegang. Vooraf aanmelden verplicht. Wil je erbij zijn? Stuur een mail naar [email protected]

   Koop je tickets hier.

   Contact us.

   Do you have any questions or just want to get in touch with us? Contact us by using the contact form below.

   Contact us!

   Contact

   Heb je een vraag of opmerking? Ben je geïnteresseerd in onze activiteiten of wil je je aansluiten bij CineSud? Neem via dit formulier contact met ons op. Benieuwd wie bij CineSud werken of een specifieke medewerker bereiken? Klik hier.

   0 Reacties

   Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.