Limburg Film Festival 2021 Industry program hosted by CineSud.
Home Agenda & Deadlines

Limburg Film Festival 2021

Industry program hosted by CineSud.

14-17 januari 2021 vindt in Venlo de vijfde editie van het Limburg Film Festival (LFF) plaats. Een showcase filmfestival dat de bijzondere Limburgse filmcultuur zichtbaar maakt. CineSud verzorgt zoals gewoonlijk een randprogramma voor voornamelijk de industrie. Je vindt hier alle details over de programma-onderdelen van CineSud tijdens het festival!

Startdatum

14 januari 2021
om 18:00


Einddatum

17 januari 2021
om 23:00

Locatie

Nieuwstraat 13
5911JG Venlo

Bekijk route

Limburg Film Festival 2021

14-17 januari 2021 vindt de vijfde editie van het Limburg Film Festival plaats. Vanwege de huidige pandemie vindt het programma online en via televisie plaats. Je vindt het complete programma van het festival hier.

"Het Limburg Film Festival maakt al het moois dat Limburg te bieden heeft op filmgebied zichtbaar en brengt de industrie drie dagen samen in een even intieme als stimulerende setting."

Guido Franken

Industry programma, specials en awards

CineSud verzorgt, samen met diverse partners, wederom een industry programma voor het festival. Dit bestaat uit masterclasses en coaching. Ook vinden er CineTalks plaats, verzorgt CineSud een FilmDesk-inloopspreekuur voor makers en reikt CineSud diverse prijzen uit tijdens het festival. Vanwege de geldende maatregelen vinden alle onderdelen online plaats.

Tickets

Via de ticket-button bovenaan deze pagina of via de programma-items hieronder kun je je tickets aanschaffen. Klik op het programma-onderdeel om alle informatie te zien.

Limburg Film Festival | Program 2021

08 januari 10:00 148 Hour Docs & 148 Hour Docs Junior [canceled]

vrijdag 8 januari vindt de kick-off plaats van 148 Hour Docs en 148 Hour Docs Junior. Op 14 januari moeten de teams de films in hebben gestuurd. In het weekend van 15-17 januari worden de vervaardigde films vertoond op locatie en op omroep L1.

16 januari 10:00 Shorts Lab 2021 | Writers Room Fictie & Documentaire

Samen met script-coaches Laura van Dijk en Ruud Lenssen gaan de geselecteerde deelnemers aan de slag met de inhoudelijke door ontwikkeling van hun scenario's en ideeën.

Deze activiteit is alleen toegankelijk voor geselecteerde deelnemers.

Tijd: 10.00-17.00 uur
Locatie: online

16 januari 16:00 CineTalk | Huub Stapel [canceled]

In deze editie van CineTalk gaan we in gesprek met acteur Huub Stapel. Stapel, geboren en getogen in Tegelen, maakt al decennia lang furore op toneel, televisie en in film. Het interview vindt live plaats op locatie en uitgezonden op L1. Indien de geldende covid19-maatregelen het toelaten wordt de locatie ook open gesteld voor live publiek.

Tijd: 16.00-17.30 uur
Locatie: L1 Televisie

17 januari 10:00 Shorts Lab 2021 | Masterclass: Productie en Financiering

Laurette Schillings, producent van Topkapi Films (Bumperkleef, Benedetta), geeft een masterclass productie en financiering.

Deze activiteit is alleen toegankelijk voor geselecteerde deelnemers.

Tijd: 10.00-12.30 uur
Locatie: online

Ticket(s) bestellen
17 januari 10:30 FilmDesk | Inloopspreekuur voor filmmakers

Zoek je hulp bij de financiering van je project? Heb je een geniaal filmidee, maar weet je niet hoe je ermee verder komt? Heb je een film gemaakt, en wil je die aan het grote publiek laten zien? Kom dan langs op onze periodieke meet-up! CineSud staat als eerste aanspreekpunt voor filmmakers in het hart van Nederland, België en Duitsland klaar om je verder te helpen. Als we dat zelf niet direct kunnen, kunnen we je door ons internationale netwerk altijd koppelen aan de juiste persoon of organisatie die dat wèl kan.

Vooraf aanmelden verplicht via [email protected] Er wordt 30 minuten per maker gereserveerd.

Tijd: 10.30-13.30 uur
Locatie: online

17 januari 13:30 Shorts Lab 2021 | One on one sessions: zakelijke coaching

Laurette Schillings, producent van Topkapi Films (Bumperkleef, Benedetta), geeft persoonlijke zakelijke coaching aan de geselecteerde deelnemers.

Deze activiteit is alleen toegankelijk voor geselecteerde deelnemers.

Tijd: 13.30-17.00 uur
Locatie: online

Ticket(s) bestellen
17 januari 17:00 Award Show

Tijdens de Award Show van Limburg Film Festival 2021 reikt CineSud traditiegetrouw Awards uit aan de beste nieuwkomers. Dat doen we dit jaar in de categorie fictie en non-fictie.

Tijd: 17:00 - 18:00
Locatie: L1 Televisie

Ticket(s) bestellen

Films

Centraal tijdens het Limburg Film Festival staan natuurlijk ook de vele mooie films die er jaarlijks in Limburg gemaakt worden. Benieuwd naar het complete filmprogramma en wil je hier tickets voor kopen? Dit kan enkel via het festival zelf. Je vindt hier ook nog andere randactiviteiten. Klik op de button hieronder.

Klik hier voor het complete festivalprogramma

Contact us.

Do you have any questions regarding this event? Contact us by using the contact form below.

Contact us!

Contact

Heb je een vraag of opmerking? Ben je geïnteresseerd in onze activiteiten of wil je je aansluiten bij CineSud? Neem via dit formulier contact met ons op. Benieuwd wie bij CineSud werken of een specifieke medewerker bereiken? Klik hier.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.