Limburg Film Meeting 2021 Jaarlijkse meet-up met de Limburgse filmsector over ontwikkelingen, trends en uitdagingen.
Home Agenda & Deadlines

Limburg Film Meeting 2021

Jaarlijkse meet-up met de Limburgse filmsector over ontwikkelingen, trends en uitdagingen.

Deze Limburg Film Meeting staat in het teken van de toekomst van het Limburg Film Fonds en de filminfrastructuur in de provincie Limburg. Aan de hand van deze twee thema’s gaat het veld in twee ronden met elkaar in gesprek. Dit biedt infrastructurele organisaties jaarlijks de kans om de behoeften en noden van het veld in hun beleidsplannen en activiteiten te verwerken. Door deze goede dialoog vindt er al jaren een positieve doorontwikkeling van Film in Limburg plaats.

Startdatum

01 maart 2021
om 14:30


Einddatum

01 maart 2021
om 16:30

Locatie

Stationsplein 5
6411NE Heerlen

Bekijk route

Thema I - Filminfrastructuur in Limburg

De Provincie Limburg kent een unieke en uitstekende infrastructuur op gebied van film. De infrastructurele partijen hebben zich verenigd in de alliantie Film in Limburg: www.filminlimburg.nl. Hoe werkt deze infrastructuur in de praktijk? Waar zitten knelpunten of uitdagingen? Waar liggen nog kansen?

  Thema II - Limburg Film Fonds

  Vanaf 2020 is het productiefonds van de Provincie Limburg ondergebracht bij het Limburg Film Office (€150.000). Tevens is een bedrag van €123.500 beschikbaar gesteld aan Cinecrowd om projecten van Limburgse makers of makers die in Limburg draaien te matchen met 30% tot max. €20.000. Jaarlijks bekijkt de Provincie Limburg hoe het beschikbare budget wordt verdeeld. Hoe zou het fonds er in de toekomst uit moeten zien? Hoe ziet het veld de rol tussen selectieve financiering via een fonds en crowdfunding?

  Programma

  Tijdens de Meet-Up gaan we in een groepsgesprek met elkaar in discussie over de next step voor de Limburgse filmwereld. Dit doen we in twee rondes (voor elk thema één ronde) en aan de hand van vragen die je voorafgaand aan het event ontvangt. Met de resultaten van de Meet-Up kunnen infrastructurele organisaties plannen en activiteiten ontwikkelen die nog beter aansluiten bij de behoeften van het veld. Tevens worden deze resultaten gebruikt voor een verdere algemene (politieke) lobby en de doorontwikkeling van reeds bestaande initiatieven.

  Wanneer: maandag 1 maart, 14.30-16.30 uur.
  Waar: Royal Theater Heerlen, foyer.*
  Aanmelden: [email protected], uiterlijk 21 februari 2021.

  * Indien de maatregelen een fysieke samenkomst niet toelaten, zal er een digitaal alternatief worden georganiseerd.

  Deze editie van de Meet-Up Film in Limburg wordt georganiseerd door Limburg Film Office in samenwerking met talent hub CineSud, film hub Royal Theater Heerlen en Euregion Film Festival.

  0 Reacties

  Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.