Masterclass | De inbreng van acteurs: improvisatie versus scenario Hoe kunnen scenario en improvisatie elkaar versterken en tot natuurlijk spel en dialogen voeren?
Home Agenda & Deadlines

Masterclass | De inbreng van acteurs: improvisatie versus scenario

Hoe kunnen scenario en improvisatie elkaar versterken en tot natuurlijk spel en dialogen voeren?

In de periode eind augustus - oktober organiseert CineSud de online masterclass-reeks Acteursregie. In drie masterclasses brengen ervaren makers je skills en vaardigheden bij omtrent het werken met acteurs. In de masterclass ‘De inbreng van acteurs’ legt Margot Schaap (Een Dag In ’t Jaar, Quicksand) uit hoe scenario en improvisatie met acteurs elkaar kunnen versterken en tot natuurlijk spel en dialogen kunnen voeren.

Startdatum

09 september 2021
om 14:00


Einddatum

09 september 2021
om 16:00

Locatie

Bekijk route

De inbreng van acteurs: improvisatie versus scenario

Droom je van natuurlijke dialogen, maar klinken jouw mooi geschreven draaiboek teksten uit de mond van een acteur toch steeds wat houterig? Wil je ruimte creëren voor geloofwaardig spel, maar zit je tegelijkertijd vast aan de verhaallijn van je scenario? In de masterclass ‘De inbreng van acteurs’ legt scenarist en regisseur Margot Schaap (O.a. Een Dag In ’t Jaar, Quicksand) uit hoe scenario en improvisatie met acteurs elkaar kunnen versterken en tot natuurlijk spel en dialogen kunnen voeren.

Praktische info

Tijdens de masterclass is er alle gelegenheid tot het stellen van vragen aan de gastspreker. De masterclass vindt live (online) plaats via Zoom, het is (met je ticket-aankoop) dus niet mogelijk om de masterclass op een later moment terug te kijken.

Donderdag 9 september, 14.00-16.00, live via Zoom
Tickets €15 (excl €1 handling fee)
taal: Nederlands

De event-link zal een dag van tevoren met je gedeeld worden. Heb je al prangende vragen voor onze gastspreker(s), stuur deze dan naar [email protected]

Contact us.

Do you have any questions or just want to get in touch with us? Contact us by using the contact form below.

Contact us!

Contact

Heb je een vraag of opmerking? Ben je geïnteresseerd in onze activiteiten of wil je je aansluiten bij CineSud? Neem via dit formulier contact met ons op. Benieuwd wie bij CineSud werken of een specifieke medewerker bereiken? Klik hier.

Over de gastspreker: Margot Schaap

Margot Schaap studeerde in 2008 af aan de Nederlandse Filmacademie. Met haar afstudeerfilm GAANDEWEG won ze de Tuschinski Award. In 2009 schreef en regisseerde ze de One Night Stand LYNN en in 2010 de NTR Kort! VANAF HIER. In 2013 deed ze de regie van de One Night Stand FLARDEN VAN THOMAS. Tijdens de Master of Film in 2015 schreef en regisseerde ze de speelfilm EEN DAG IN ’T JAAR, geselecteerd voor o.a. IFFR, Jeonju International Film Festival en Filmfestival Mannheim-Heidelberg. De film won de FIPRESCI Award, Special Newcomer Award, en Best International Feature Award op AIFF. Op dit moment is haar debuutfilm DRIJFZAND in postproductie.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.