Masterclass-reeks | How to create a Self Sustainable Future in Filmmaking? Online masterclass-reeks om jezelf toekomstbestendig de filmwereld te laten veroveren.
Home Agenda & Deadlines

Masterclass-reeks | How to create a Self Sustainable Future in Filmmaking?

Online masterclass-reeks om jezelf toekomstbestendig de filmwereld te laten veroveren.

In april en mei organiseert CineSud de online masterclass-reeks How to create a Self Sustainable Future in Filmmaking?. In drie masterclasses brengen ervaren makers je skills en vaardigheden bij over onderwerpen die je klaar maken voor een sterke en duurzame toekomst in de filmindustrie!

Startdatum

23 april 2021
om 14:00


Einddatum

25 mei 2021
om 16:30

Locatie

Bekijk route

Verover de filmwereld, start je toekomst

Tussen 23 april en 25 mei organiseert CineSud onder de noemer How to create a Self Sustainable Future in Filmmaking? een reeks van drie online masterclasses waarmee je als maker tools en vaardigheden krijgt aangeleerd om het heft in eigen handen te nemen en  de filmwereld te veroveren. Leer van producent Harro van Staverden hoe je je filmbedrijf kickstart, duik met Mirjam Wiekenkamp van NOISE Film PR in de wereld van succesvolle publieks- en industry-campagnes en PR en herbeleef de ontdekkingstocht van Ruud Lenssen over zelf-distributie die hem uiteindelijk onder meer een Kristallen Film opleverde. 

De drie masterclasses zijn afzonderlijk te volgen, maar voor wie ze alledrie bijwoont is een voordelige passe-partout beschikbaar! De masterclasses vinden plaats via Zoom en worden gehouden in het Nederlands

  vrijdag 23 april, 14.00-16.30 uur: Masterclass | Ondernemen in de filmsector

  door: Harro van Staverden (producent Phanta Basta)

  In de filmwereld lijkt alles te draaien om de film. Hoe zorg je ervoor dat een film gemaakt kan worden, kwaliteit heeft, zijn publiek bereikt, prijzen wint en internationaal verkocht gaat worden? Maar net zo belangrijk is het ondernemerschap. Hoe zorg je ervoor dat je geld verdient met het maken van een film? Wat weegt zwaarder? De film of je onderneming? Hoe ga je om met de afhankelijkheid van subsidieverstrekkers in je onderneming? Wat doe je als je film af is? Val je dan in een financieel gat of lukt om een volgende film te maken? En hoe reageer je als ondernemer op de huidige uitdagingen in de filmindustrie? In deze masterclass duiken we samen in het ondernemerschap van filmmakers. Een bestaan opbouwen in de filmsector.

  Koop je tickets hier.

  woensdag 12 mei, 14.00-16.30 uur: Masterclass | Make some NOISE: succesvolle publiekscampagnes voor films

  door: Mirjam Wiekenkamp (founder NOISE Film PR)

  Hoe ziet een succesvolle publiekscampagne eruit? En hoe maak je van een festivalbezoek een succesvol industry-event? In deze masterclass kijken we hoe je reuring kunt creëren voor jouw film en geven we je de ins en outs van een publiciteitscampagne. We bespreken hoe je een goede strategie opzet, bekijken welk materiaal je nodig hebt, duiken in de wereld van persbenadering en nemen de verschillende stappen in de campagne door. 

  Koop je tickets hier.

  dinsdag 25 mei, 14.00-16.30 uur: Masterclass | Zelf-distributie: van de keukentafel tot Gouden Film

  door: Ruud Lenssen (producent/regisseur)

  Droom jij er ook van om je eigen film in de bioscopen te zien? Maar word je niet opgepikt door een distributeur of wil je de rechten liever in eigen hand houden? In de masterclass Zelf-distributie legt Ruud Lenssen (Wei - *IDFA 2019 - Bioscooprelease in 45 steden - Kristallen Film) je uit hoe je in eigen beheer een succesvolle (bioscoop)release kan opzetten.

  Koop je tickets hier.

  Praktische info

  De masterclasses zijn los te volgen voor €15 per stuk (excl. €1 handling fee), maar met een passe-partout bespaar je zo'n 20% en betaal je slechts €39 voor de gehele reeks! Koop je tickets hier.

  De masterclasses vinden plaats via Zoom en worden gehouden in het Nederlands. De event-link zal een dag van tevoren met je gedeeld worden. Tijdens de masterclasses is er tevens alle gelegenheid tot het stellen van vragen aan de gastsprekers. Je kunt je vragen stellen in de chat of van te voren aan ons toezenden. 

  Contact us.

  Do you have any questions or just want to get in touch with us? Contact us by using the contact form below.

  Contact us!

  Contact

  Heb je een vraag of opmerking? Ben je geïnteresseerd in onze activiteiten of wil je je aansluiten bij CineSud? Neem via dit formulier contact met ons op. Benieuwd wie bij CineSud werken of een specifieke medewerker bereiken? Klik hier.

  Over de gastspreker: Harro van Staverden

  Harro van Staverden is producent bij Phanta Basta. Hij produceerde onder meer de (internationale co-producties) Oorlogsgeheimen, Storm: Letters van Vuur en Circus Noël.

  Over de gastspreker: Mirjam Wiekenkamp

  Nadat Mirjam in 2008 begon bij Herrie Film & TV richtte zij in 2013 de internationale tak van het bedrijf op: NOISE Film PR. Ze is gespecialiseerd in het op de markt zetten van speelfilms en documentaires op internationale festivals en werkte in de afgelopen onder andere aan BLOODSUCKERS (Julian Radlmaier, Berlinale 2021), FEAST (Tim Leyendekker, IFFR 2021), THE PENULTIMATE (Jonas Kærup Hjort, Tallinn 2020), NOTHING BUT THE SUN (openingsfilm IDFA 2020), WILDLAND (Jeanette Nordahl, Berlinale 2020), THE LETTER (Maia Lekow & Chris King, IDFA 2019, Keniaanse Oscarinzending), BUOYANCY (Rodd Rathjen, Berlinale 2019, Australische Oscarinzending), EARTH (Nikolaus Geyrhalter, Berlinale 2019), SHOOTING THE MAFIA (Kim Longinotto, Berlinale 2019) and TALKING ABOUT TREES (Suhaib Gasmelbari, winnaar van de Glasshütte Original Documentary Award & Panorama Audience Award Berlinale 2019).

  Over de gastspreker: Ruud Lenssen

  Ruud Lenssen is een Nederlandse documentairemaker, onder andere bekend van Wei (IDFA 2019) en Kathem & Chris (winnaar Nederlands Filmfestival 2010). Opgroeiend als verlegen jochie in een klein dorpje leerde Ruud Lenssen (Broekhuizenvorst, 1986) als vanzelfsprekend de kunst van het observeren. Maar pas op de kunstacademies in Rotterdam (WdKA) en Genk, België (LUCA School of Arts, master: geslaagd met onderscheiding) wist hij hier echt uitdrukking aan te geven. De liefde voor het documentairegenre lag voor de hand. Met Wei leverde hij niet alleen een film af die wereldwijd opvalt, maar nam hij ook het heft in eigen hand wat betreft distributie en promotie. Met succes: de film won een Kristallen Film en was in meer dan 45 bioscopen te zien.

  0 Reacties

  Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.