Masterclass | Zelf-distributie: van keukentafel tot Gouden Film Hoe krijg je je film in de zalen, op streamingdiensten en hoe behaal je de Gouden Film status?
Home Agenda & Deadlines

Masterclass | Zelf-distributie: van keukentafel tot Gouden Film

Hoe krijg je je film in de zalen, op streamingdiensten en hoe behaal je de Gouden Film status?

Droom jij er ook van om je eigen film in de bioscopen te zien? Maar word je niet opgepikt door een distributeur of wil je de rechten liever in eigen hand houden? In de masterclass Zelf-distributie legt Ruud Lenssen (Wei - *IDFA 2019 - Bioscooprelease in 45 steden - Kristallen Film) je uit hoe je in eigen beheer een succesvolle (bioscoop)release kan opzetten. Deze masterclass is een herhaling van de masterclass die Ruud op 25 mei gaf.

Startdatum

25 juni 2021
om 14:00


Einddatum

25 juni 2021
om 16:30

Locatie

Bekijk route

Zelf-distributie: van keukentafel tot Gouden Film

Droom jij er ook van om je eigen film in de bioscopen te zien? Maar word je niet opgepikt door een distributeur of wil je de rechten liever in eigen hand houden? In de masterclass Zelf-distributie legt Ruud Lenssen (Wei - *IDFA 2019 - Bioscooprelease in 45 steden - Kristallen Film) je uit hoe je in eigen beheer een succesvolle (bioscoop)release kan opzetten. Wat zijn alternatieve manieren om je film te distribueren? Hoe leg je contact met vertoners en vertoningsplekken? Welke (financiële) afspraken maak je?

Praktische info

Op veler verzoek wordt deze masterclass herhaald. Tijdens de masterclass is er alle gelegenheid tot het stellen van vragen aan de gastspreker. De masterclass vindt live plaats via Zoom. Het is niet mogelijk de masterclass na afloop terug te kijken.

Vrijdag 25 juni, live via Zoom
14.00-16.30 uur
Tickets €15 (excl €1 handling fee)
taal: Nederlands
De event-link zal een dag van tevoren met je gedeeld worden.

Contact us.

Do you have any questions or just want to get in touch with us? Contact us by using the contact form below.

Contact us!

Contact

Heb je een vraag of opmerking? Ben je geïnteresseerd in onze activiteiten of wil je je aansluiten bij CineSud? Neem via dit formulier contact met ons op. Benieuwd wie bij CineSud werken of een specifieke medewerker bereiken? Klik hier.

Over de gastspreker: Ruud Lenssen

Ruud Lenssen is een Nederlandse documentairemaker, onder andere bekend van Wei (IDFA 2019) en Kathem & Chris (winnaar Nederlands Filmfestival 2010). Opgroeiend als verlegen jochie in een klein dorpje leerde Ruud Lenssen (Broekhuizenvorst, 1986) als vanzelfsprekend de kunst van het observeren. Maar pas op de kunstacademies in Rotterdam (WdKA) en Genk, België (LUCA School of Arts, master: geslaagd met onderscheiding) wist hij hier echt uitdrukking aan te geven. De liefde voor het documentairegenre lag voor de hand. Met Wei leverde hij niet alleen een film af die wereldwijd opvalt, maar nam hij ook het heft in eigen hand wat betreft distributie en promotie. Met succes: de film won een Kristallen Film en was in meer dan 45 bioscopen te zien.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.