De Nederlandse Filmnacht 2019 Vertoning Dirty God in aanwezigheid cast en crew.
Home Agenda & Deadlines

De Nederlandse Filmnacht 2019

Vertoning Dirty God in aanwezigheid cast en crew.

De Nederlandse Filmnacht is een speciale avond met randprogramma rondom een nieuwe film van Nederlandse makers. Deze keer met een speciale voorpremière van Dirty God, het Engelstalige speelfilmdebuut van Sacha Polak (Hemel, Zurich). Dirty God was dit jaar de openingsfilm van het Filmfestival Rotterdam en werd als eerste Nederlandse film ooit opgenomen in de hoofdcompetitie van het Sundance filmfestival in Amerika.

Startdatum

12 april 2019
om 20:00


Einddatum

12 april 2019
om 23:00

Locatie

Ligne 2
6131MT Sittard

Bekijk route

Dirty God

De jonge Jade woont samen met haar 2-jarige dochter bij haar moeder in een arbeiderswijk in Londen. In de bloei van haar leven heeft een wraakactie van haar ex haar achtergelaten met blijvende brandwonden. Hierdoor wordt ze gedwongen een herdefinitie van schoonheid te vinden. Ondanks alle pijnlijke ervaringen laat Jade zich niet uit het veld slaan en neemt ze het besluit om de weg naar zichzelf en haar dochter terug te vinden. Dirty God is een mooi verhaal over moederschap, moed en zelfacceptatie in het Londen anno nu.

Vicky Knight

Voor de hoofdrol van Jade castte regisseuse Sasha Polak de 22-jarige Vicky Knight, die indruk maakt als debuterend actrice. Knight liep zelf als kind ernstige brandwonden op en werkte mee aan de film met een uitgesproken missie: “Met de film wil ik aan iedereen laten zien dat er een leven is na brandwonden, een leven dat uit meer bestaat dan alleen operaties.”

Debuterend actrice Vicky Knight is, net als producente Marleen Slot, bij de vertoning aanwezig.

   Koop je tickets hier.

   Ga in gesprek met special guests.

   Actrice Vicky Knight en Marleen Slot zijn bij de vertoning aanwezig. Na afloop van de film gaat Jolien Linssen met ze in gesprek en ben ook jij in de gelegenheid om al je vragen te stellen.

   De Nederlandse Filmnacht

   Tijdens de Nederlandse Filmnacht vertonen filmtheaters door heel Nederland één exclusieve voorpremière van een gloednieuwe Nederlandse arthouse film, omlijst met een randprogramma vol muziek, theater, kunst en verdieping. De Nederlandse Filmnacht is een initiatief van NFO (Nederlands Filmtheater Overleg), EYE Filmmuseum, het Nederlands Filmfonds, het Nederlands Film Festival en De Filmkrant.

   In Limburg is Filmhuis De Domijnen, i.s.m. CineSud, in 2019 partner van De Nederlandse Filmnacht.

   Contact us.

   Do you have any questions or just want to get in touch with us? Contact us by using the contact form below.

   Contact us!

   Contact

   Heb je een vraag of opmerking? Ben je geïnteresseerd in onze activiteiten of wil je je aansluiten bij CineSud? Neem via dit formulier contact met ons op. Benieuwd wie bij CineSud werken of een specifieke medewerker bereiken? Klik hier.

   0 Reacties

   Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.