RE:Open Docs contest Ga creatief de lockdown uit en win cash geldprijzen!
Home Agenda & Deadlines

RE:Open Docs contest

Ga creatief de lockdown uit en win cash geldprijzen!

Er worden steeds meer prikken gezet en ook het meer zomerse weer helpt om het coronavirus – hopelijk voorgoed - onder controle te krijgen. Landen versoepelen de lockdown-maatregelen en het leven lijkt langzaam weer naar normaal te gaan. CineSud en het Limburg Film Festival dagen jou uit korte documentaires te maken rondom het thema ‘RE:Open’. De beste documentaires winnen een cash geldprijs van €1.000!

Startdatum

06 augustus 2021
om 00:00


Einddatum

06 augustus 2021
om 12:00

Locatie

Kloosterweg 1
6412CN Heerlen

Bekijk route

Vier de (her)opening van het leven!

Na de succesvolle Quarantaine Film Stories contest vorig jaar, waarin filmmakers gevraagd werd korte producties te maken rond het thema ‘quarantaine’, dagen we filmmaker nu uit een documentaire van minimaal 5 en maximaal 15 minuten te maken rond het thema ‘RE:Open’ (open/re-open). Ga je voor de eerste keer weer op reis? Bezoek je voor de eerste keer weer je (groot)ouders? Wil je je eigen verhaal of dat van iemand anders delen in deze unieke tijd, die het einde van de lockdown-periode markeert? Gebruik je creativiteit om de (her)opening van het leven te vieren in een documentaire en maak kans op cash geldprijzen!

RE:Open Docs

Om filmmakers financieel een klein extra steuntje in de rug te geven dagen CineSud en het Limburg Film Festival hen uit een korte documentaire te maken die voldoet aan onderstaande voorwaarden. Een jury van onafhankelijke decision makers kiest maximaal vier films uit die een cash geldprijs van €1.000 winnen, beschikbaar gesteld door CineSud.

Voorwaarden

  • De documentaire duurt minimaal 5 minuten en maximaal 15 minuten (in geval van animatie is de minimale speelduur 3 minuten);

  • De documentaire geeft een artistieke impressie van een locatie, personage en/of het leven rond het thema ‘RE:Open’. Je bent volledig vrij in je aanpak. Elke vorm en stijl zijn toegestaan, ook animaties of andere (digitale computer)technieken;

  • CineSud en het Limburg Film Festival mogen de ingezonden films verspreiden via alle aan haar gelieerde kanalen. Alle inzendingen zullen sowieso verzameld en vertoond worden via cinesud.nl. Hierbij wordt rekening gehouden met eventuele festival-trajecten.

  • (een selectie van) De films gaan in première tijdens een door Limburg Film Festival georganiseerd (openlucht) evenement tijdens het culturele festival op de Loswal in Venlo in de tweede of derde week van augustus.

  • Regionale omroep L1 vertoont op een nog nader te bepalen moment in 2021 een selectie (winnende) films op televisie. 

  • Op de eindtitels worden het logo van CineSud en Limburg Film Festival geplaatst met als tekstvermelding: deze productie werd gemaakt in het kader van RE:Open Docs, een initiatief van CineSud en het Limburg Film Festival. Je kunt de logo’s hier downloaden.

  • Als filmmaker behoud je de volledige eigendomsrechten over de productie.

  • Je mag maximaal twee producties insturen.

Meedoen?

Iedereen mag meedoen. Jong, oud, professional of niet-professional. Stuur je film uiterlijk vrijdag 6 augustus 12.00 uur in via het formulier onderaan de pagina via een minimaal voor een week geldige wetransfer-link. Je filmbestand (in .MP4 of .MOV) mag maximaal 2 gigabyte groot zijn. Door je film in te sturen, ga je akkoord met bovenstaande voorwaarden. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens het première-evenement in Venlo in de tweede of derde week van augustus.

Inschrijfformulier | RE:Open Docs contest

Stuur je film in door een Wetransfer link te sturen in het comment-veld hieronder. De link moet minimaal 7 dagen geldig zijn en de filmfile maximaal 2 gigabyte groot.

Je ontvangt een kopie-bevestiging per e-mail van je inzending. Check evt. je spam- of reclame-folder voor de ontvangst hiervan.

Neem contact met ons op.

Heb je vragen over deze wedstrijd? Stuur ons dan een bericht via onderstaand contactformulier.

Contact ons!

Contact ons!

Heb je een vraag of opmerking? Ben je geïnteresseerd in onze activiteiten of wil je je aansluiten bij CineSud? Neem via dit formulier contact met ons op. Benieuwd wie bij CineSud werken of een specifieke medewerker spreken? Klik hier.

Omschrijf hier je vraag of opmerking.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.