Voorpremière Asnacht Voorbereiding op carnaval in double-bill met Feniks.
Home Agenda & Deadlines

Voorpremière Asnacht

Voorbereiding op carnaval in double-bill met Feniks.

Zondag 16 februari gaat de korte film Asnacht van Jeroen Mourmans in besloten voorpremière in Lumière Cinema in Maastricht. In een double-bill met de korte film Feniks van Laurens Zautsen trappen we de carnavalsweek alvast officieus af!

Startdatum

16 februari 2020
om 16:00


Einddatum

16 februari 2020
om 18:00

Locatie

Bassin 88
6211AK Maastricht

Bekijk route

Asnacht

Op carnavalsdinsdag zit Marcel als enige passagier in een nachtbus. Aan de overkant van de straat ziet hij een bus vol feestende mensen. Hij besluit halsoverkop over te stappen, in een ultieme poging de terugkeer naar de leegte van zijn alledaagse bestaan uit te stellen. Tijdens de reis werpt hij zich aanvankelijk op als de grote gangmaker, maar uiteindelijk zal hij onder ogen moeten zien dat ook deze bus steeds leger zal raken en hij terug moet keren naar zijn normale leven.

Asnacht is een CineSud Shorts Lab productie, geproduceerd door Stichting Lourdan. De hoofdrollen worden gespeeld door Jochum ten Haaf, Nico de Vries en Kiki van Aubel.

Feniks

Felix is een zwaar overspannen modestudent die terug reist naar zijn moeder in Zuid-Limburg. Daar hoopt hij de rust te vinden om opnieuw verder te kunnen werken aan zijn afstudeercollectie. Maar eenmaal aangekomen merkt hij, na een aantal gefaalde ontwerp pogingen en veel frustratie, de gelijkenissen op tussen hem en zijn moeder, Debbie. Zij is namelijk manisch depressief en is dermate vastgelopen in haar leven dat ze zich liever zo veel mogelijk afzijdig houdt van de buitenwereld. Hij raakt ervan overtuigd dat zijn eigen lot samenhangt met dat van haar.

Laurens Zautsen, afkomstig uit Hulsberg, won met zijn afstudeerfilm Feniks de Filmfonds Wildcard tijdens het Nederlands Film Festival 2019. Deze prijs bedraagt €50.000 en coaching voor een volgend project en wordt toegekend aan makers met een eigenzinnige en unieke stijl en visie.

Tickets

Tickets zijn uitsluitend verkrijgbaar via de producent. Mail voor meer informatie naar asnacht [a] lourdan.nl.

Ga in gesprek met special guests.

Regisseurs Jeroen Mourmans en Laurens Zautsen, evenals leden van cast en crew van beide films, zijn bij de vertoning aanwezig om gesprek te gaan met het publiek. 

Contact us.

Do you have any questions or just want to get in touch with us? Contact us by using the contact form below.

Contact us!

Contact

Heb je een vraag of opmerking? Ben je geïnteresseerd in onze activiteiten of wil je je aansluiten bij CineSud? Neem via dit formulier contact met ons op. Benieuwd wie bij CineSud werken of een specifieke medewerker bereiken? Klik hier.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.