Working Group - Directing Actors Een ontwikkeltraject voor acteurs en regisseurs van alle niveaus.
Home Agenda & Deadlines

Working Group - Directing Actors

Een ontwikkeltraject voor acteurs en regisseurs van alle niveaus.

Voor startende regisseurs is het lastig om regie-ervaring op te doen voordat ze beginnen aan dat eerste, grootse project dat al jarenlang op de planning staat. Met de introductie van de Working Group - Directing Actors biedt CineSud vanaf nu nieuwe makers tools aan om zichzelf hierin te ontwikkelen door ze in contact te laten komen met acteurs en collega-regisseurs. Lees snel verder voor meer informatie!

Startdatum

15 november 2019
om 15:00

Einddatum

15 februari 2020
om 17:00

Locatie

Kloosterweg 1
6412CN Heerlen

Bekijk route

Ben je regisseur?

Wanneer je je eerste of tweede korte film maakt, lijkt het haast alsof je je eigen parachute bij elkaar moet schrapen. Je bereidt je eerst een aantal jaar voor, hebt vervolgens slechts drie of vier draaidagen en geen enkele mogelijkheid om eerst nog wat try-outs met je cast en crew te hebben. Je moet er gewoon vol induiken, met die parachute van eigen schaarse ervaringen en dromen, en hopen dat je niet valt (lees: faalt).

Deze Working Group is opgezet om nieuwe regisseurs en acteurs een kans te geven om samen te komen, te repeteren, om fouten te maken en te experimenteren, te ontdekken en te leren. Van elkaar en van jezelf. Om meer vertrouwen in jezelf op te bouwen op het gebied van het regisseren van acteurs en communicatie tussen regisseur en acteur. Er zijn geen coaches, geen (voor)oordelen – alleen jij en je mede-regisseurs en acteurs die er samen met en voor jou zijn om je te helpen je eigen weg te vinden.

Ben je al een tijdje bezig met de ontwikkeling van een korte film en voel je - terwijl alles rustig door kabbelt en onder controle lijkt - toch dat knagende gevoel in je onderbuik omdat je binnenkort dan toch écht je acteurs moet gaan regisseren? Meld je dan aan voor onze Working Group!

Ben je acteur of actrice?

Lijkt het je leuk om nieuwe technieken uit te proberen, spelervaring op te doen en te repeteren met emerging regisseurs? Samen met deze regisseurs, die zelf al bezig zijn met hun toekomstige korte film, leer je nieuwe regie-methodes kennen. Je leert communiceren met verschillende (types) regisseurs en samen bouwen aan een script, specifieke scènes en dialogen.

Tijdens de werkgroepen in Working Groups – Directing Actors is geen coach aanwezig. Je bent alleen met je mede-acteurs en regisseur. Je kan er werken aan het script van de regisseur, of juist oefenen met het script van een beroemde film – zolang het maar helpt de verdere ontwikkeling van jou, je mede-acteurs en de regisseur(s). Neem je eigen toekomst in handen en schrijf je eigen verhaal, want wie weet vloeit er een ambitieus toekomstproject voort uit deze samenwerking! Tijdens de werkgroepen verzorgt CineSud drank en kleine versnaperingen.

Meedoen?

De Working Group - Script Development zal beginnen op het moment dat we minstens drie deelnemers hebben, en zal plaatsvinden op dinsdagen, woensdagen en vrijdagen in ons hoofdkantoor: Carbon 6, Kloosterweg 1, Heerlen. Gezamenlijk bepalen we de agenda.

Deadline voor aanmelden: 16 september 2019.
Aanmelden is alleen mogelijk als minimaal 'Nieuwe Filmmaker'-gebruiker van CineSud.

Ik wil me aanmelden!

Inschrijfformulier | Working Groups

Lijkt het je leuk om hier aan mee te doen? Maak je geen zorgen, want deze Working Group is compleet gratis – het enige wat je nodig hebt is ambitie en motivatie om met like-minded personen samen te komen en ideeën te delen. Stuur ons een bericht, we houden je dan op de hoogte van de definitieve startdatum.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.