Writers Room - Documentaire (najaar 2021) Ontwikkeltraject voor non-fictie ideeën met als coach John Appel.
Home Agenda & Deadlines

Writers Room - Documentaire (najaar 2021)

Ontwikkeltraject voor non-fictie ideeën met als coach John Appel.

Veel nieuwe filmmakers nemen te weinig tijd voor het grondig doorontwikkelen van een filmplan. Sinds 2017 organiseert CineSud periodiek Writers Rooms, waarin makers onderling en samen met een coach elkaars plannen helpen versterken. Tijdens DocDays 2021 organiseren we op zaterdag 9 oktober een eendaagse Writers Room - Documentaire met als coach John Appel!

Startdatum

09 oktober 2021
om 10:00


Einddatum

09 oktober 2020
om 14:00

Locatie

Ligne 3
6131MT Sittard

Bekijk route

Writers Room - Documentaire

Elk jaar organiseert CineSud de Writers Room - Documentaire. Deze Writers Room is er voor film- en AV-makers die werken vanuit een documentaire onderwerp. Tijdens de najaarseditie van 2021 krijgen maximaal vier deelnemers de kans om in een intensieve groepscoaching onder leiding van industry professional John Appel hun idee en projectplan inhoudelijk naar een hoger niveau te brengen. Samen worden knelpunten en uitdagingen besproken en gezocht naar oplossingen. 

Door dit in groepsverband te doen, leren de deelnemers van elkaar en elkaars uitdagingen en leren ze ook analytisch en doelgericht te werk te gaan. Indien in deze fase reeds voorhanden, krijgt men ook feedback op de begroting en het dekkingsplan. In de periode daarna komen de makers nog tweemaal samen en bespreken ze samen en met de coach de voortgang. Na dit traject zijn de filmplannen verder doorontwikkeld en de kansen voor succesvolle aanvragen bij fondsen vergroot. Eerdere coaches waren onder meer John Appel, Nathalie Crum en Bart Hölscher.

Meld je nu aan voor de 2021 najaarseditie tijdens DocDays!

De Writers Room Documentaire - najaarseditie 2021 wordt georganiseerd tijdens DocDays 2021. DocDays is een nieuw documentairefestival dat jaarlijks terug zal keren in Sittard-Geleen. De coaching vindt plaats op zaterdag 9 oktober 10.00-14.00 uur. Kosten bedragen €90 (incl. BTW). Er kunnen maximaal vier makers meedoen. Je kunt je plek reserveren door een ticket te kopen via de ticket-link bovenaan deze pagina. Vol = vol. Na aankoop van je ticket, nemen we binnen twee weken contact met je op over de materialen die je uiterlijk 24 september dient aan te leveren voor de coaching. De coach voor de najaarseditie 2021 is John Appel.

Hou er rekening mee dat er maar één filmmaker per project aan de coaching kan deelnemen en dat de filmplannen gedeeld worden met de overige deelnemers om zo de inhoudelijke discussie en analytische vaardigheden optimaal te stimuleren. Het is mogelijk om je mede-scenarist of bijv. regisseur mee te nemen naar de sessies, in dat geval geldt een toeslag van €60 op de vermelde prijs.

Writers Room | Documentaire (najaar 2021)

09 oktober 10:00 Writers Room | Documentaire

Heb je een idee of een project voor een documentaire en kun je wel wat feedback of input van een professional uit het veld gebruiken? Meld je dan aan voor deze Writers Room documentaire. Documentairemaker John Appel gaat samen met jou en je mede-cursisten met je plan aan de slag.

Meld je aan door een ticket te kopen voor de Writers Room Documentaire met John Appel. Uiterlijk twee weken van tevoren ontvangen we graag jouw plan en regievisie. Deze zullen we delen met de coach en met je mede-cursisten. Het is de bedoeling dat jullie elkaars projecten lezen en tijdens de sessie gezamenlijk van feedback voorzien.

Datum: 9 oktober 2021
Tijd: 10:00 - 14:00 uur
Locatie: Filmhuis De Domijnen in Sittard

Ticket(s) bestellen

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor de Writers Room? Koop dan je ticket via de ticket-link. Binnen twee weken na aankoop van je ticket nemen we contact met je op met praktische details. Vol = vol!

Hou rekening met onderstaande vereisten inzake aanleveren van materiaal voor de coaching. Deze ontvangen we graag uiterlijk 24 september van je in één gebundelde PDF van maximaal 6 pagina's (excl. scenario) en max 5mb (gebruik een online tool als pdfjoiner of mergepdf om bestanden te verkleinen en mergen):

- Een tagline, logline, synopsis, genre, format (tv, web, etc.), beoogde speelduur (max. 1 pagina);*
- Een regievisie en motivatie (max. 2 pagina’s);
- Een moodboard/voorbeeldscenes/karakteromschrijvingen of andere relevante info;*
- (Beknopte) CV’s van jezelf (incl. linkjes naar eerder werk) en belangrijke cast/crew-members die meewerken. (max. 1 pagina’s).
- BIJLAGE: Scenario (documentaireplan), indien nog niet voorhanden een uitgebreide omschrijving van het idee en evt. enkele scènes ter illustratie;*
- BIJLAGE: Een (indicatie van het) budget (op hoofdlijnen) en dekkingsplan (geef ook aan wat de status van de co-financiering is);

* gemarkeerd met een * zijn verplicht.

Contact us.

Do you have any questions or just want to get in touch with us? Contact us by using the contact form.

Writers Room Fictie & Documentaire is een format van filmhub CineSud waarin makers vrij en zonder productie-dwang film- en documentaire-ideeën kunnen doorontwikkelen. Deze editie is een samenwerking tussen talent hub NEXT en filmhub CineSud.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.