Writers Room - Documentaire (najaar 2022) Ontwikkeltraject voor non-fictie ideeën.
Home Agenda & Deadlines

Writers Room - Documentaire (najaar 2022)

Ontwikkeltraject voor non-fictie ideeën.

Veel nieuwe filmmakers nemen te weinig tijd voor het grondig doorontwikkelen van een filmplan, zowel artistiek als zakelijk. Met de introductie van de Writers Rooms voor fictie en documentaire biedt CineSud makers tools aan hierin stappen te zetten. Meld je nu aan voor de Writers Room - Documentaire in de periode oktober 2022!

Startdatum

08 oktober 2022
om 10:00


Einddatum

08 oktober 2022
om 17:00

Locatie

Ligne 3
6131MT Sittard

Bekijk route

Writers Room - Documentaire

Elk jaar organiseert CineSud de Writers Room - Documentaire. Deze Writers Room is er voor film- en AV-makers die werken vanuit een documentaire onderwerp. Maximaal vier deelnemers krijgen de kans om in een intensieve groepscoaching onder leiding van een industry professional hun script en projectplan inhoudelijk naar een hoger niveau te brengen. Samen worden knelpunten en uitdagingen besproken en gezocht naar oplossingen.

Door dit in groepsverband te doen, leren de deelnemers van elkaar en elkaars uitdagingen en leren ze ook analytisch en doelgericht te werk te gaan. Indien in deze fase reeds voorhanden, krijgt men ook feedback op de begroting en het dekkingsplan. In de periode daarna komen de makers nog één- of tweemaal samen en bespreken ze de voortgang met elkaar en de coach. Na dit traject zijn de filmplannen verder doorontwikkeld en de kansen voor succesvolle aanvragen bij fondsen vergroot. Eerdere coaches waren onder meer John Appel, Nathalie Crum en Bart Hölscher.

Meld je nu aan voor de 2022 najaarseditie

De Writers Room Documentaire - najaarseditie 2022 wordt georganiseerd tijdens DocDays NL. De eerste sessie vindt plaats op zaterdag 8 oktober, 10.00-14.00 uur in Filmhuis De Domijnen in Sittard. In november is er een follow-up online sessie (planning in overleg). Coach voor deze editie is Nathalie Crum.

Hoe en waar: zaterdag 8 oktober, 10.00-14.00 uur, Filmhuis de Domijnen (Sittard), follow-up sessie online (planning in overleg)

Kosten: €100 inclusief BTW en lunch eerste sessie

Deadline voor aanmelden: 1 september 2022 via het formulier hieronder. Je hoort binnen twee weken na je aanmelding of je geselecteerd bent. Vol = vol!

Hou er rekening mee dat er maar één filmmaker per project aan de coaching kan deelnemen en dat de filmplannen gedeeld worden met de overige deelnemers om zo de inhoudelijke discussie en analytische vaardigheden optimaal te stimuleren. Het is mogelijk om je mede-scenarist of bijv. regisseur mee te nemen naar de sessies, in dat geval geldt een toeslag van €60 op de vermelde prijs.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor de Writers Room? Vul dan onderstaand formulier in en upload je documentaireplan/-idee. Aanmelden kan tot en met 1 september 2022. Je hoort binnen twee weken na je aanmelding of je geselecteerd bent. Vol = vol!

Stuur in ieder geval in één gebundelde PDF van maximaal 6 pagina's (excl. scenario) en max 5mb (gebruik een online tool als pdfjoiner of mergepdf) het volgende:

- Een tagline, logline, synopsis, genre, format (tv, web, etc.), beoogde speelduur;*
- Een motivatie en (eerste) regievisie (indien voorhanden) (max. 2 pagina’s);*
- Scenario (documentaireplan), indien nog niet voorhanden een uitgebreide omschrijving van het idee en evt. enkele scènes ter illustratie;*
- Een moodboard of andere relevante info (linkjes naar eerder werk strekken tot de aanbeveling);*
- Een (indicatie van het) budget (op hoofdlijnen) en dekkingsplan (geef ook aan wat de status van de co-financiering is);
- (Beknopte) CV’s van jezelf en cast/crew-members die meewerken. Indien nog niet definitief: wie zijn beoogd? (max. 2 pagina’s).

* gemarkeerd met een * zijn verplicht.

Inschrijfformulier | Writers Rooms

Vergeet niet bovenstaande gevraagde documenten mee te sturen in één gebundelde PDF (max. 5mb) met als naam [naam_projectitel]. Je kunt dit doen via diverse online tools zoals mergepdf of pdfjoiner.

Contact us.

Do you have any questions or just want to get in touch with us? Contact us by using the contact form.

Writers Room Fictie & Documentaire is een format van filmhub CineSud waarin makers vrij en zonder productie-dwang film- en documentaire-ideeën kunnen doorontwikkelen. 

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.