Writers Room - Fictie Ontwikkeltraject voor korte films.
Home Agenda & Deadlines

Writers Room - Fictie

Ontwikkeltraject voor korte films.

Veel nieuwe filmmakers nemen te weinig tijd voor het grondig doorontwikkelen van een filmplan, zowel artistiek als zakelijk. Met de introductie van de Writers Rooms voor fictie en documentaire biedt CineSud sinds 2017 makers tools aan hierin stappen te zetten. Meld je nu aan voor de Writers Room - Fictie in de periode september - november 2019!

Startdatum

14 september 2019
om 10:00

Einddatum

02 november 2019
om 17:00

Locatie

ECI 13
6041MA Roermond

Bekijk route

Writers Room - Fictie

Elk jaar organiseert CineSud de Writers Room Fictie. Maximaal zes deelnemers krijgen de kans om in een intensieve groepscoaching onder leiding van een industry professional hun script en projectplan inhoudelijk naar een hoger niveau te brengen. Samen worden knelpunten en uitdagingen besproken en gezocht naar oplossingen. Door dit in groepsverband te doen, leren de deelnemers van elkaar en elkaars uitdagingen en leren ze ook analytisch en doelgericht te werk te gaan. Indien in deze fase reeds voorhanden, krijgt men ook feedback op de begroting en het dekkingsplan. In de periode daarna komen de makers nog tweemaal samen en bespreken ze samen en met de coach de voortgang. Na dit traject zijn de filmplannen verder doorontwikkeld en de kansen voor succesvolle aanvragen bij fondsen vergroot. Eerdere coaches waren onder meer Joost van Ginkel, Ben Verbong en Ibo Karatay.

Meld je nu aan!

De Writers Room Fictie vindt plaats op zaterdag 14 september in Roermond (10.00-17.00 uur), zaterdag 19 oktober in Heerlen (10.00-13.30 uur) en zaterdag 2 november in Heerlen (10.00-17.00 uur). Kosten bedragen €95 (incl. BTW en inclusief lunch op de eerste en derde bijeenkomst) voor de drie sessies gezamenlijk. De Writers Rooms gaan alleen door bij een minimum van 4 deelnemers (maximaal 6 deelnemers). De coach is Ibo Karatay.

Deadline: 15 augustus 2019.

Writers Room Fictie 2019 | Program Autumn

10:00 14-09 | Writers Room 1

In de eerste sessie ga je onder leiding van de coach Ibo Karatay in groepsverband aan de slag om je script en filmplan naar een hoger niveau te tillen. Na de eerste Writers Room heb je een maand om verder te werken aan je plan.

10:00 19-10 | Writers Room 2

De tweede sessie vindt plaats zonder de coach. Samen met de andere deelnemers gaan jullie zelf de voortgang bespreken en analyseren om zo weer een volgende stap te kunnen zetten voor de afsluitende sessie met de coach in november.

10:00 02-11 | Writers Room 3

In de afsluitende sessie wordt onder leiding van Ibo Karatay de voortgang van de scripts en filmplannen besproken en de laatste puntjes op de i gezet.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor de Writers Room Fictie? Vul dan onderstaand formulier in en upload je filmplan. Let op: het scenario mag niet meer dan 15 pagina's beslaan. Aanmelden kan tot en met 15 augustus.

Stuur in ieder geval in één PDF van maximaal 6 pagina's (excl. scenario) het volgende:

- Een motivatie / introductie van max. 1 pagina;*
- Een tagline, logline, synopsis, genre, format (tv, web, etc.), beoogde speelduur;*
- Een regievisie (max. 2 pagina’s);
- (Beknopte) CV’s van jezelf en cast/crew-members die meewerken. Indien nog niet definitief: wie zijn beoogd? (max. 2 pagina’s);
- Een moodboard of andere relevante info (linkjes naar eerder werk strekken tot de aanbeveling);*
- Een (indicatie van het) budget (op hoofdlijnen) en dekkingsplan (geef ook aan wat de status van de co-financiering is);*
- Scenario, indien nog niet voorhanden een treatment.*

* gemarkeerd met een * zijn verplicht.

Ik wil me aanmelden!

Inschrijfformulier | Writers Rooms

Vergeet niet bovenstaande gevraagde documenten mee te sturen in één PDF!

Over de gastspreker: Ibo Karatay

Ibo Karatay is a member of Rinkel Film since 2015 where he works as a development executive and producer. He is also the co-owner of Alchemic Film. The company develops and produces short as well as feature films.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.