Writers Room - Fictie Ontwikkeltraject voor fictie projecten.
Home Agenda & Deadlines

Writers Room - Fictie

Ontwikkeltraject voor fictie projecten.

Veel nieuwe filmmakers nemen te weinig tijd voor het grondig doorontwikkelen van een filmplan, zowel artistiek als zakelijk. Met de introductie van de Writers Rooms voor fictie en documentaire biedt CineSud sinds 2017 makers tools aan hierin stappen te zetten. Meld je nu aan voor de Writers Room - Fictie in de periode augustus - oktober 2020!

Startdatum

12 september 2020
om 10:00


Einddatum

09 oktober 2020
om 17:00

Locatie

Stationsplein 5
6411NE Heerlen

Bekijk route

Writers Room - Fictie

Elk jaar organiseert CineSud de Writers Room Fictie. Deze Writers Room is er voor film- en AV-makers die werken vanuit een fictie onderwerp. Maximaal zes deelnemers krijgen de kans om in een intensieve groepscoaching onder leiding van een industry professional hun script en projectplan voor een korte film inhoudelijk naar een hoger niveau te brengen. Samen worden knelpunten en uitdagingen besproken en gezocht naar oplossingen. 

Door dit in groepsverband te doen, leren de deelnemers van elkaar en elkaars uitdagingen en leren ze ook analytisch en doelgericht te werk te gaan. Indien in deze fase reeds voorhanden, krijgt men ook beknopt feedback op de begroting en het dekkingsplan. In de periode daarna komen de makers nog tweemaal samen en bespreken ze samen en met de coach de voortgang. Na dit traject zijn de filmplannen verder doorontwikkeld en de kansen voor succesvolle aanvragen bij fondsen vergroot. Eerdere coaches waren onder meer Joost van Ginkel, Ben Verbong en Ibo Karatay.

Meld je nu aan voor de 2020 najaarseditie!

De Writers Room Fictie - najaarseditie 2020 wordt georganiseerd in samenwerking met talent hub NEXT. De sessies vinden plaats op zondag 23 augustus in Eindhoven (BROET, 10.00-17.00 uur), zaterdag 19 september online (indien mogelijk offline, in Heerlen) (10.00-13.30 uur) en vrijdag 9 oktober (BROET, 10.00-17.00 uur). Kosten bedragen €125 (incl. BTW en inclusief lunch op de eerste en derde bijeenkomst) voor het gehele traject. De Writers Rooms gaan alleen door bij een minimum van 4 deelnemers (maximaal 6 deelnemers). De coach voor de najaarseditie 2020 is Ibo Karatay.

Deadline: 23 juli 2020. Je hoort binnen twee weken na je aanmelding of je geselecteerd bent. Vol = vol!

Hou er alsjeblieft rekening mee dat er maar één filmmaker per project aan de coaching kan deelnemen en dat de filmplannen gedeeld worden met de overige deelnemers om zo de inhoudelijke discussie en analytische vaardigheden optimaal te stimuleren. Het is mogelijk om je mede-scenarist of bijv. regisseur mee te nemen naar de sessies, in dat geval geldt een toeslag van €60 op de vermelde prijs.

Writers Room Fictie 2020 | Najaar

23 augustus 10:00 Writers Room bijeenkomst #1

In de eerste sessie ga je onder leiding van de coach in groepsverband aan de slag om je script en filmplan naar een hoger niveau te tillen. Na de eerste Writers Room heb je enkele weken om verder te werken aan je plan.

19 september 10:00 Writers Room bijeenkomst #2

De tweede sessie vindt plaats zonder de coach. Samen met de andere deelnemers gaan jullie zelf de voortgang bespreken en analyseren om zo weer een volgende stap te kunnen zetten voor de afsluitende sessie met de coach.

09 oktober 10:00 Writers Room bijeenkomst #3

In de afsluitende sessie wordt onder leiding van de coach de voortgang van de scripts en filmplannen besproken en de laatste puntjes op de i gezet.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor de Writers Room Fictie? Vul dan onderstaand formulier in en upload je filmplan (scenario optioneel, nog niet noodzakelijk). Aanmelden kan tot en met 23 juli 2020. Je hoort binnen twee weken na je aanmelding of je geselecteerd bent. Vol = vol!

Stuur in ieder geval in één PDF van maximaal 6 pagina's (excl. scenario) en max 5mb het volgende:

- Een tagline, logline, synopsis, genre, format (tv, web, etc.), beoogde speelduur;*
- Een motivatie / introductie met daarin tevens concrete uitdagingen/vragen waar je mee worstelt (max. 2 pagina's);*
- Een moodboard of andere relevante info (linkjes naar eerder werk strekken tot de aanbeveling);*
- Scenario, indien nog niet voorhanden een treatment (max. 15 pagina's).*
- Een regievisie (indien voorhanden) (max. 2 pagina’s);
- (Beknopte) CV’s van jezelf en cast/crew-members die meewerken. Indien nog niet definitief: wie zijn beoogd? (max. 1 pagina);
- Een (indicatie van het) budget (op hoofdlijnen) en dekkingsplan (geef ook aan wat de status van de co-financiering is);

* gemarkeerd met een * zijn verplicht.

Schrijf je in via het formulier op deze website.

Contact us.

Do you have any questions or just want to get in touch with us? Contact us by using the contact form.

Writers Room Fictie & Documentaire is een format van filmhub CineSud waarin makers vrij en zonder productie-dwang film- en documentaire-ideeën kunnen doorontwikkelen. Deze editie is een samenwerking tussen talent hub NEXT en filmhub CineSud.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.