De Maand van de Limburgse film

Elk voorjaar Limburgse producties, makers en verhalen in de spotlight via L1 radio en televisie.

Om de Limburgse pareltjes en Limburgse filmcultuur nog toegankelijker te maken voor een breed publiek, slaan omroep L1, Limburg Film Office, Limburg Film Festival en CineSud de handen ineen en presenteren ze jaarlijks in het voorjaar een ruim aanbod van Limburgse producties, makers en verhalen op L1 TV en Radio.

De Maand van de Limburgse film

Tijdens de Maand van de Limburgse film kijk je op L1 televisie en luister je via L1 radio naar makers, verhalen en producties uit onze mooie provincie. Er is ruime aandacht voor zowel korte als lange films, voor gevestigde professionals als nieuwe filmmakers. In samenwerking met CineLOVA, het platform voor non-professionele filmmakers in de provincie, is er tevens aandacht voor de Limburgse amateurfilm.

De Maand van de Limburgse film vindt plaats in dezelfde maand als het Limburg Film Festival.

Hoe ziet dit er concreet uit?

In dezelfde maand als het Limburg Film Festival stellen omroep L1, Limburg Film Office, CineSud en het festival een gevarieerd programma samen voor L1 radio en televisie. Elke zaterdagmiddag zijn er korte films te zien via L1 televisie. 's Avonds wordt een Limburgse filmklassieker getoond of tonen we een film van een speciale gast. In talkshows en via L1 radio worden makers geïnterviewd over hun carrière, werk en nieuwste projecten. 

Benieuwd naar de aankomende editie?

Check ons Programma-overzicht voor de aankomende editie.

Breng me naar Programma.

Neem contact met ons op.

Heb je vragen over De Maand van de Limburgse film? Stuur ons dan een bericht via onderstaand contactformulier.