Director's Village

Meerdaagse regie- en schrijf-residency voor filmmakers van de toekomst.

Na de succesvolle introductie van onder meer het ShortsLab, Feature Lab en Film Talents to Cannes, heeft film talent hub CineSud wederom een uniek Europees trainingsprogramma ontwikkeld. Met het Director’s Village worden jaarlijks acht regisseurs-scenaristen van de toekomst exclusieve kansen geboden in een meerdaagse residency op Limburgse bodem. Het initiatief werd meteen ondersteund door zes Europese partners.

Director's Village

Het CineSud Director’s Village is een meerdaagse residency die zich richt op Europese regisseurs van de toekomst die werken aan een nieuw kortfilm-idee en stappen willen zetten in de artistieke ontwikkeling van het project en de eigen regie-skills. Director’s Village keert jaarlijks terug met acht nieuwe toptalenten uit verschillende Europese landen. 

Voor eerdere edities van Director’s Village werd onder meer samengewerkt met Screen Talent Europe, GMAC Film (Schotland), MOIN Filmfördering/Filmwerkstatt Kiel (Duitsland), FilmCloud (Zweden), Mediefabrikken (Denemarken), Filmworkshop Copenhagen (Denemarken) en New Noardic Wave (Nederland).

Hoe ziet dit er concreet uit?

CineSud Director’s Village is een meerdaagse residency die zich richt op Europese regisseurs van de toekomst die werken aan een nieuw kortfilm-idee en stappen willen zetten in de artistieke ontwikkeling van het project en de eigen regie-skills. Het programma bestaat uit masterclasses, workshops, coaching en netwerk- en presentatie-momenten. De makers verblijven in een residency in Limburg.

Voorwaarden en indienen

Het programma is bedoeld voor makers van fictie-projecten die nog in de ontwikkelingsfase zitten. Deze projecten kunnen in elke vorm of elke stijl zijn. Centraal staan de regisseur/scenarist en de regie- en schrijfskills. 

Makers kunnen jaarlijks indienen tussen februari en 1 juni, 23.59 uur. De selectie wordt bekend gemaakt in de derde week van juni. Director's Village vindt vervolgens plaats medio september. 

Aanmelden voor de aankomende editie?

Hou onze Programma-pagina in de gaten voor de deadline.

Breng me naar Programma.

Neem contact met ons op.

Heb je vragen over CineSud Director's Village? Stuur ons dan een bericht via onderstaand contactformulier.

Contact us!