Directors Village

Meerdaagse regie- en schrijf-residency voor filmmakers van de toekomst.

Na de succesvolle introductie van onder meer het ShortsLab, Feature Lab en Film Talents to Cannes, heeft film talent hub CineSud wederom een uniek Europees trainingsprogramma ontwikkeld. Met het Directors Village worden jaarlijks acht regisseurs-scenaristen van de toekomst exclusieve kansen geboden in een meerdaagse residency op Limburgse bodem. Het initiatief werd meteen ondersteund door zes Europese partners.

Director's Village

Het CineSud Directors Village is een meerdaagse residency die zich richt op Europese regisseurs van de toekomst die werken aan een nieuw kortfilm-idee en stappen willen zetten in de artistieke ontwikkeling van het project en de eigen regie-skills. Director’s Village keert jaarlijks terug met acht nieuwe toptalenten uit verschillende Europese landen. 

Voor eerdere edities van Directors Village werd onder meer samengewerkt met Screen Talent Europe, GMAC Film (Schotland), MOIN Filmfördering/Filmwerkstatt Kiel (Duitsland), FilmCloud (Zweden), Mediefabrikken (Denemarken), Filmworkshop Copenhagen (Denemarken) en New Noardic Wave (Nederland).

Hoe ziet dit er concreet uit?

CineSud Directors Village is een meerdaagse residency die zich richt op Europese regisseurs van de toekomst die werken aan een nieuw kortfilm-idee en stappen willen zetten in de artistieke ontwikkeling van het project en de eigen regie-skills. Het programma bestaat uit masterclasses, workshops, coaching en netwerk- en presentatie-momenten. De makers verblijven in een residency in Limburg.

Als schrijver/regisseur kun je snel vastgeroest raken in je eigen bubbel. Directors village heeft mij uit deze sleur gehaald. In dit intensieve trainings traject kom je in nauw contact met diverse gelijkgestemde filmmakers uit heel Europa. Met ieder zijn unieke verhaal, stijl, visie en cultuur. Doordat de organisatie voor zo een creatieve safespace zorgt, was het heel makkelijk om onze oogkleppen af te zetten, en open te staan voor het geven en accepteren van feedback. Maar ook om geïnspireerd te raken door de coaches en vooral elkaar. Daarnaast was het fantastisch om in die korte tijd op zo een diep level te kunnen connecten met zo een leuke groep mensen! Nils Hanssen

Voorwaarden en indienen

Het programma is bedoeld voor makers van fictie-projecten die nog in de ontwikkelingsfase zitten. Deze projecten kunnen in elke vorm of elke stijl zijn. Centraal staan de regisseur/scenarist en de regie- en schrijfskills. 

Makers kunnen jaarlijks indienen tussen februari en 1 juni, 23.59 uur. De selectie wordt bekend gemaakt in de derde week van juni. Director's Village vindt vervolgens plaats medio september. 

Aanmelden voor de aankomende editie?

Hou onze Programma-pagina in de gaten voor de deadline.

Breng me naar Programma.

Directors Village 2023 | Selection

Directors Village 2022 | Selection

Neem contact met ons op.

Heb je vragen over CineSud Director's Village? Stuur ons dan een bericht via onderstaand contactformulier.

Contact us!