DocDays

Dé hotspot voor nationale en internationale documentaires en documentairemakers in Limburg.

DocDays is een meerdaags documentairefestival met de voorpremière van de DocLab-films en mini-DOCS. Ook vindt er jaarlijks een conferentie plaats (DocForum) over trends en ontwikkelingen in documentaire-land en zijn er talkshows met makers, een DocRoom waarin nieuwe documentaireplannen worden doorontwikkeld en interactieve side-programma’s, zoals een podcast-hunt, waarin lokale verhalen centraal staan, en exposities van kunstenaars.

DocDays

Na het wegvallen van Docfest Maastricht, ontbeerde het Limburgse filmlandschap een plek waar documentaires centraal staan. Vanaf 2021 organiseert CineSud daarom i.s.m. Filmhuis ZICHT DocDays. Met een bijzondere aandacht voor de lokale en regionale documentairemakers en documentaires, biedt DocDays een platform voor non-fictie vertellers uit binnen en buitenland. Naast de vertoning van korte en lange documentaires, is er veel ruimte voor verdieping, ontmoeting en ontdekking. 

De eerste editie vond plaats in 2021 en sindsdien is het evenement jaarlijks succesvol georganiseerd in en in samenwerking met Filmhuis ZICHT in Sittard-Geleen. 

Hoe ziet dit er concreet uit?

DocDays is een meerdaags festival bestaande uit diverse filmactiviteiten, zoals talks, een conferentie inclusief panels en masterclasses en speciale filmvertoningen. Centraal staan persoonlijke en urgente verhalen, en ontwikkelingen en trends in (non-fictie) storytelling en distributie. Het programma en de onderwerpen die centraal staan wisselen jaarlijks. 

Voor wie?

DocDays richt zich op alle filmprofessionals en nieuwe makers, of (andere) makers en publiek met interesse in documentaires en de relatie tussen de maatschappij en film.

Benieuwd naar de aankomende editie?

Hou onze Programma-pagina in de gaten voor de deadline.

Breng me naar Programma.

Neem contact met ons op.

Heb je vragen over DocDays? Stuur ons dan een bericht via onderstaand contactformulier.

Contact us!