Dutch Film Talents to Cannes

Training- en netwerkreis naar Festival de Cannes.

Dutch Film Talents to Cannes is een speciaal training- en netwerk-programma georganiseerd door CineSud en vindt plaats tijdens Festival de Cannes, de Marché du Film en specifiek de SFC Rendez-Vous Industry - een markt voor korte films.

Dutch Film Talents to Cannes

Jaarlijks neemt CineSud tussen de vier en acht nieuwe filmmakers mee naar het mekka van de internationale filmwereld: Festival de Cannes. Het doel van Dutch Film Talents to Cannes is om deze makers in een snelkookpan-setting en in een internationale context hun netwerk te laten vergroten, workshops te laten volgen en hun films en (aankomende) projecten te presenteren aan een internationaal (industry) publiek.

Nieuwe makers

Dutch Film Talents to Cannes is bedoeld voor nieuwe makers uit Nederland en België. Hiermee bedoelen we makers – jong en oud – die niet meer dan drie vrije (professionele) producties op hun naam hebben staan. Deze training- en netwerkreis staat open voor zowel fictie, animatie als non-fictie makers. Ook zijn inzendingen welkom uit alle windstreken. Belangrijke voorwaarde om je aan te kunnen melden, is dat je een korte film hebt afgerond in de 12 maanden voordat het Festival de Cannes plaatsvindt. Een onafhankelijke selectiecommissie bepaalt uit de inzendingen welke makers worden uitgenodigd. De reis vindt jaarlijks plaats in de derde week van mei tijdens de Short Film Corner van Festival de Cannes.

"Ik heb concreet stappen voorwaarts gezet met nieuwe projecten en mijn nationale en internationale netwerk is enorm uitgebreid." Nicole Jachmann

Voorwaarden en indienen

Dutch Film Talents to Cannes is bedoeld voor nieuwe makers uit Nederland en België. Hiermee bedoelen we makers – jong of oud – die niet meer dan drie professionele producties op hun naam hebben staan. Deze training- en netwerkreis staat open voor zowel fictie, animatie als non-fictie makers. Ook zijn inzendingen welkom uit alle windstreken. Belangrijke voorwaarde om je aan te kunnen melden is dat je een korte film hebt afgerond in de 12 maanden voordat het Festival de Cannes plaatsvindt. Een onafhankelijke selectiecommissie bepaalt uit de inzendingen welke makers worden uitgenodigd. 

Makers kunnen jaarlijks indienen tussen 1 december en 1 maart, 23.59 uur. De selectie wordt bekend gemaakt in de derde week van maart. De reis vindt jaarlijks plaats plaats in de derde week van mei tijdens Festival de Cannes. CineSud verzorgt het programma op locatie, enkele industry-ontbijten en -diners en accommodatie op loopafstand van het Palais des Festival.

"Doeltreffend en leerzaam." Remy Kooi

Aanmelden voor de aankomende editie?

Hou onze Programma-pagina in de gaten voor de deadline.

Breng me naar Programma.
Uniek trainingsprogramma in Cannes
Netwerk met fondsen, distributeurs, producenten en meer
Volg workshops, talks en krijg persoonlijke coaching
Professionele begeleiding en programma op maat
en meer ...

Neem contact met ons op.

Heb je vragen over Film Talents to Cannes? Stuur ons dan een bericht via onderstaand contactformulier.

Contact us!