Film Talents to Cannes

Training- en netwerkreis naar Festival de Cannes.

Film Talents to Cannes is een speciaal training- en netwerk-programma georganiseerd door CineSud en vindt plaats tijdens Festival de Cannes, de Marché du Film en specifiek de SFC Rendez-Vous Industry - een markt voor korte films. Jaarlijks worden er tussen de 4 en 8 nieuwe filmmakers geselecteerd.

Film Talents to Cannes

Jaarlijks neemt CineSud tussen de 4 en 8 nieuwe filmmakers mee naar het mekka van de internationale filmwereld: Festival de Cannes. Het doel van Film Talents to Cannes is om deze makers in een snelkookpan-setting en in een internationale context hun netwerk te laten vergroten, workshops te laten volgen en hun films en (aankomende) projecten te presenteren aan een internationaal (industry) publiek.

Hoe ziet dit er concreet uit?

De geselecteerde filmmakers presenteren hun korte film tijdens een officiële Market Screening tijdens het Festival de Cannes en krijgen accreditaties om de Marché du Film en SFC Rendez-Vous Industry te bezoeken. CineSud stelt een speciaal en exclusief netwerkprogramma samen met key-players uit de industrie, bestaande uit bijvoorbeeld film commissions, fondsvertegenwoordigers, producenten, sales agents en distributeurs. Ook krijgen de makers toegang tot conferenties, talks en workshops en uitnodigingen voor netwerk-drinks en recepties tijdens de Marché. De filmmakers worden begeleid door professionals vanuit CineSud, die hen ook helpen om (reeds vooraf) één-op-één gesprekken op te zetten met (vertegenwoordigers van) producenten, distributeurs, festivals en meer.

Ik heb concreet stappen voorwaarts gezet met nieuwe projecten en mijn nationale en internationale netwerk is enorm uitgebreid. Nicole Jachmann

Voorwaarden en indienen

Film Talents to Cannes is bedoeld voor nieuwe makers uit Nederland en België. Hiermee bedoelen we makers – jong of oud – die niet meer dan drie professionele producties op hun naam hebben staan. Deze training- en netwerkreis staat open voor zowel fictie, animatie als non-fictie makers. Ook zijn inzendingen welkom uit alle windstreken. Belangrijke voorwaarde om je aan te kunnen melden is dat je een korte film hebt afgerond in de 12 maanden voordat het Festival de Cannes plaatsvindt. Een onafhankelijke selectiecommissie bepaalt uit de inzendingen welke makers worden uitgenodigd. 

Makers kunnen jaarlijks indienen tussen 1 december en 1 maart, 23.59 uur. De selectie wordt bekend gemaakt in de derde week van maart. De reis vindt jaarlijks plaats plaats in de derde week van mei tijdens Festival de Cannes. CineSud verzorgt het programma op locatie, enkele industry-ontbijten en -diners en accommodatie op loopafstand van het Palais des Festival.

Aanmelden voor de aankomende editie?

Hou onze Programma-pagina in de gaten voor de deadline.

Breng me naar Programma

Neem contact met ons op.

Heb je vragen over Film Talents to Cannes? Stuur ons dan een bericht via onderstaand contactformulier.