Funding & Labs CineSud biedt makers van korte en lange producties training en financieringsmogelijkheden.
Home

Funding & Labs

CineSud biedt makers van korte en lange producties training en financieringsmogelijkheden.

Onder de noemer Funding & Labs biedt CineSud makers van korte en lange producties meerdere trainingen en financieringsmogelijkheden. Als eerste filmhub in Nederland organiseert CineSud jaarlijks filmlabs voor korte en lange producties. Dien je film in voor ons Shorts of Feature Lab, pitch je volgende filmidee of volg mentorschappen van industry professionals. Ook kun je mee naar Festival de Cannes voor een training- en netwerkreis, bieden we incidentele bijdragen en organiseren we hoogwaardige industry events.

Crossborder Film Lab

Het Crossborder Film Lab bestaat uit een Shorts Lab en Feature Lab. Binnen het Shorts Lab worden jaarlijks gemiddeld drie projecten uitgekozen die een trainingsprogramma van acht maanden en een financiële bijdrage in het productiebudget krijgen aangeboden door CineSud. Binnen het Feature Lab volgen jaarlijks een selecte groep scenarioschrijvers, regisseurs en/of producenten die werken aan een eerste of tweede feature film een intensief trainingsprogramma van een jaar.

Meer over het Shorts & Feature Lab.

Writers Rooms en mentorschappen

Naast de Labs biedt CineSud mentorschappen aan voor de ontwikkeling van korte fictie en non-fictie projecten. Nieuwe makers kunnen zich jaarlijks inschrijven voor de periodieke Writers Rooms voor zowel fictie- als documentaire-projecten. Na afloop van de Writers Rooms wordt samen met makers die verder willen met de ontwikkeling of productie van hun plan gekeken naar de mogelijkheid van een op maat gemaakt vervolgtraject in de vorm van mentorschappen.

Meer over de Writers Rooms Fictie & Documentaire.

Industry events

Jaarlijks organiseert CineSud diverse industry events. Het actuele overzicht van industry events vind je zodra deze beschikbaar zijn via de buttons hieronder. Vast terugkerende industry activiteiten zijn de Pitch Forums en de CineSud Talent to Cannes training- en netwerkreis. Jaarlijks organiseert CineSud meerdere Pitch Forums waar een selectie makers hun project kan pitchen tegenover een professionele jury en €2.500 kan winnen. Ook biedt CineSud elk jaar in mei een groep nieuwe filmmakers de kans mee te gaan voor een trainings- en netwerkreis naar het filmfestival van Cannes (CineSud Talent to Cannes). De reis bestaat onder andere uit netwerkmomenten, -diners, workshops, een market screening van de films van de deelnemers en persoonlijke coaching. Last but not least zetten we ons samen met partners in voor speciale calls voor producties van (nieuwe) filmmakers via extra calls.

Meer over de Pitch Forums, Film Talents to Cannes en extra calls.