Feature Lab Speciaal voor makers die werken aan hun eerste of tweede lange speelfilm.
Home Funding & Labs

Feature Lab

Speciaal voor makers die werken aan hun eerste of tweede lange speelfilm.

CineSud is de enige filmhub in de Benelux die een totaalpakket aanbiedt aan makers. Naast het reeds jarenlang succesvol opererende Shorts Lab, is er in 2019 in samenwerking met het Nederlands Film Fonds gestart met een Feature Lab. In een periode van een jaar geven topprofessionals uit binnen- en buitenland intensieve training aan geselecteerde deelnemers in diverse labs.

Crossborder Film Lab

Het Crossboder Film Lab bestaat uit een Shorts en CareerLab. Het Shorts Lab richt zich op makers die een eerste, tweede of derde (professionele) korte film willen maken. Het CareerLab bestaat uit trainingsprogramma's in specifieke disciplines. In een programma van een jaar tijd gaan deelnemers met nationale coaches aan de slag om in een specifieke discipline snel stappen voorwaarts te zetten. Door het aanvullen van het filmlab met een CareerLab hopen we de doorstroming van (nieuwe) makers te bevorderen en talentontwikkeling in de regio een verdere boost te geven.

"De Limburgse regio bevat veel talent; de films die hier worden gemaakt zijn vaak zelfs interessanter dan het aanbod uit de Randstad."

Hans de Wolf

"Limburg biedt nieuwe landschappen, nieuwe makers, nieuwe verhalen en nieuwe films. Diversiteit is belangrijk."

Moniek Kramer

Programma lopende labs

Het volledige programma van de momenteel lopende labs vind hieronder:

Neem contact met ons op.

Heb je vragen over het Crossborder Film Lab? Stuur ons dan een bericht via onderstaand contactformulier.

Contact ons!

Contact

Heb je een vraag of opmerking? Ben je geïnteresseerd in onze activiteiten of wil je je aansluiten bij CineSud? Neem via dit formulier contact met ons op. Benieuwd wie bij CineSud werken of een specifieke medewerker bereiken? Klik hier.