Feature Lab Speciaal voor makers die werken aan hun eerste of tweede lange speelfilm.
Home Funding & Labs

Feature Lab

Speciaal voor makers die werken aan hun eerste of tweede lange speelfilm.

CineSud is de enige filmhub in de Benelux die een totaalpakket aanbiedt aan makers. Naast het reeds jarenlang succesvol opererende Shorts Lab, is er in 2019 in samenwerking met het Nederlands Film Fonds gestart met een Feature Lab. In 2019 zijn er de richtingen Producers en Script Lab. In een periode van een jaar geven topprofessionals uit binnen- en buitenland intensieve training aan de geselecteerde deelnemers.

FilmLab Zuid

FilmLab Zuid bestaat uit een Shorts en Feature Lab. Het Shorts Lab richt zich op makers die een eerste of tweede (professionele) korte film willen maken. Het Feature Lab bestaat in 2019 uit zowel een Script- als Producers-richting. In een programma van een jaar tijd gaan deelnemers met nationale en internationale coaches aan de slag om in een specifieke discipline snel stappen voorwaarts te zetten. Door het aanvullen van het filmlab met een Feature Lab hopen we de doorstroming van (nieuwe) makers te bevorderen en talentontwikkeling in de regio een verdere boost te geven.

Producers Lab

Startend in maart 2019 tijdens het Euregion Film Festival en eindigend in maart 2020, krijgen geselecteerde deelnemers een jaar lang intensieve en persoonlijke training. Op het programma staan zowel gastlezingen, workshops, panels en netwerkmomenten als persoonlijke coaching op basis van een eigen project (indien je nog geen eigen project hebt, dit is geen vereiste). Coaches zijn Oscar- en op festivals als Berlinale en Festival de Cannes prijswinnende producenten uit binnen- en buitenland. Samen met deze industry experts uit Nederland en daarbuiten, leren de deelnemers alle stappen in het productieproces van een (feature) film: van de analyse van een idee, het budgetteren en financieren tot het doen van aanvragen, de daadwerkelijke productie en sales en distributie. Tijdens sessies van het Lab zullen er ook ontmoetingen en programma’s zijn met de deelnemers en coaches van het Script Lab. Coaches zijn onder meer Martin Persson (Anagram), Hans de Wolf (KeyFilm), Reinier Selen (Rinkel Film), Harro van Staverden (Phanta Basta!), Joost de Vries (APostLab), Denis Vaslin (Voyla Films).

"De Limburgse regio bevat veel talent; de films die hier worden gemaakt zijn vaak zelfs interessanter dan het aanbod uit de Randstad."

Hans de Wolf

Script Lab

Het Script Lab heeft als doel het (door)ontwikkelen van eigen feature length scripts van de deelnemers. De eerste editie vond plaats tussen maart 2019 en maart 2020. De tweede editie vindt plaats tussen maart 2020 en november 2020. In nagenoeg een jaar doorlopen de deelnemers een intensief coachingsprogramma. De plannen worden begeleid door een script consultant en hoofd-coach met een brede nationale en internationale expertise en ervaring. Vaste mentoren/script-doctors zijn onder meer Marietta von Hausswolff (Torino FilmLab), Jolein Laarman (Kauwboy, Het Zusje van Katia) en Moniek Kramer (Lucia de B.). Ook zijn er gedurende het lab diverse gast-coaches.

"Limburg biedt nieuwe landschappen, nieuwe makers, nieuwe verhalen en nieuwe films. Diversiteit is belangrijk."

Moniek Kramer

Programma Labs 2019

Voor het Script en Producers Lab 2019 zijn de deelnemers reeds geselecteerd. Wel kun je nog losse masterclasses en workshops bijwonen tot en met maart 2020. Het volledige programma van de labs vind je onder 'filmlabs' in onze Agenda & Deadlines-sectie.

Aanmelden voor Labs 2020

In 2020 organiseren wederom een Script Lab. Je kunt je vanaf heden aanmelden voor dit programma. Dit kan tot en met 20 februari. Decision makers zullen maximaal 5 deelnemers selecteren voor de Labs. Je kunt meedoen indien je een idee hebt voor een eerste of tweede speelfilm. Gedurende het Lab zul je dit idee verder uitwerken tot de eerste drafts van een compleet scenario. Geselecteerde plannen bevinden zich idealiter nog niet in de scenario- of treatment-fase te hebben op moment van aanmelden. Wil je meedoen? Klik dan op de button hieronder voor alle specifieke informatie omtrent het ScriptLab 2020.

Lees alles over ScriptLab 2020.

Neem contact met ons op.

Heb je vragen over het FilmLab Zuid? Stuur ons dan een bericht via onderstaand contactformulier.

Contact ons!

Contact

Heb je een vraag of opmerking? Ben je geïnteresseerd in onze activiteiten of wil je je aansluiten bij CineSud? Neem via dit formulier contact met ons op. Benieuwd wie bij CineSud werken of een specifieke medewerker bereiken? Klik hier.