Feature Lab Speciaal voor makers die werken aan hun eerste of tweede lange speelfilm.
Home Funding & Labs

Feature Lab

Speciaal voor makers die werken aan hun eerste of tweede lange speelfilm.

CineSud is de enige filmhub in de Benelux die een totaalpakket aanbiedt aan makers. Naast het reeds jarenlang succesvol opererende Shorts Lab, is er in 2019 in samenwerking met het Nederlands Film Fonds gestart met een Feature Lab. In een periode van een jaar geven topprofessionals uit binnen- en buitenland intensieve training aan geselecteerde deelnemers in diverse labs.

Crossborder Film Lab

Het Crossboder Film Lab bestaat uit een Shorts en Feature Lab. Het Shorts Lab richt zich op makers die een eerste, tweede of derde (professionele) korte film willen maken. Het Feature Lab bestaat uit trainingsprogramma's in specifieke disciplines, waarbinnen ScriptLab een jaarlijk terugkerend programma is. In een programma van een jaar tijd gaan deelnemers met nationale en internationale coaches aan de slag om in een specifieke discipline snel stappen voorwaarts te zetten. Door het aanvullen van het filmlab met een Feature Lab hopen we de doorstroming van (nieuwe) makers te bevorderen en talentontwikkeling in de regio een verdere boost te geven.

"De Limburgse regio bevat veel talent; de films die hier worden gemaakt zijn vaak zelfs interessanter dan het aanbod uit de Randstad."

Hans de Wolf

Script Lab

Het Script Lab heeft als doel het (door)ontwikkelen van eigen feature length scripts van de deelnemers. De eerste editie vond plaats tussen maart 2019 en maart 2020. De tweede editie vindt plaats tussen maart 2020 en december 2020. In nagenoeg een jaar doorlopen de deelnemers een intensief coachingsprogramma. De plannen worden begeleid door een script consultant en hoofd-coach met een brede nationale en internationale expertise en ervaring. Vaste mentoren/script-doctors zijn onder meer Marietta von Hausswolff (Torino FilmLab), Jolein Laarman (Kauwboy, Het Zusje van Katia), Moniek Kramer (Lucia de B.) en Anne Gensior (MIDPOINT Feature Launch). Ook zijn er gedurende het lab diverse gast-coaches.

"Limburg biedt nieuwe landschappen, nieuwe makers, nieuwe verhalen en nieuwe films. Diversiteit is belangrijk."

Moniek Kramer

Programma lopende labs

Het volledige programma van de momenteel lopende labs vind je onder 'filmlabs' in onze Agenda & Deadlines-sectie.

Aanmelden voor Labs 2021

In 2021 organiseren wederom een ScriptLab. Je kunt je vanaf 1 oktober 2020 aanmelden voor dit programma. Dit kan tot en met 15 december. Decision makers zullen maximaal 5 deelnemers selecteren voor het ScriptLab 2021. Je kunt meedoen indien je een idee hebt voor een eerste of tweede speelfilm. Gedurende het Lab zul je dit idee verder uitwerken tot de eerste drafts van een compleet scenario. Geselecteerde plannen bevinden zich idealiter maximaal in de treatment-fase van de ontwikkeling op moment van aanmelden (je hebt dus nog geen draft van een compleet scenario). Wil je meedoen? Klik dan op de button hieronder voor alle specifieke informatie omtrent het ScriptLab 2021 

Dien nu in voor ScriptLab 2021!

Neem contact met ons op.

Heb je vragen over het Crossborder Film Lab? Stuur ons dan een bericht via onderstaand contactformulier.

Contact ons!

Contact

Heb je een vraag of opmerking? Ben je geïnteresseerd in onze activiteiten of wil je je aansluiten bij CineSud? Neem via dit formulier contact met ons op. Benieuwd wie bij CineSud werken of een specifieke medewerker bereiken? Klik hier.