Talents to Cannes

Training- en netwerkreis naar Festival de Cannes.

Talentontwikkeling en netwerken in een internationale context. Voor CineSud zeer vanzelfsprekend. Om ons doel kracht bij te zetten, bieden we jaarlijks een aantal ambitieuze en beloftevolle nieuwe filmmakers een unieke kans met ons mee te gaan naar het filmfestival van Cannes. De reis bestaat onder andere uit netwerkmomenten, -diners, workshops, een market screening van je film en persoonlijke coaching. Iedere filmmaker uit Nederland en België kan zich aanmelden.

Film Talents to Cannes

CineSud maakt dromen waar. Dat deden we ook spontaan in 2018, toen we voor het eerst een groep nieuwe filmmakers meenamen naar het Festival de Cannes. En met succes: het initiatief sloeg zo goed aan, dat we vanaf 2019 samenwerken met de Short Film Corner, diverse Film Commissions en andere filmorganisaties om een selecte groep nieuwe makers een mooi en uniek pakket aan activiteiten aan te kunnen bieden. Het doel van Film Talents to Cannes is om makers in een snelkookpan en in een internationale context hun netwerk te laten vergroten, workshops te laten volgen en hun films te presenteren aan een internationaal (industry) publiek.

Nieuwe makers

Film Talents to Cannes is bedoeld voor nieuwe makers uit Nederland en België. Hiermee bedoelen we makers – jong en oud – die niet meer dan drie vrije (professionele) producties op hun naam hebben staan. Deze training- en netwerkreis staat open voor zowel fictie, animatie als non-fictie makers. Ook zijn inzendingen welkom uit alle windstreken. Belangrijke voorwaarde om je aan te kunnen melden is dat je een korte film hebt afgerond in de 12 maanden voordat het Festival de Cannes plaatsvindt. Een onafhankelijke selectiecommissie bepaalt uit de inzendingen welke makers worden uitgenodigd. De reis vindt jaarlijks plaats plaats in de derde week van mei tijdens de Short Film Corner van Festival de Cannes.

Ik heb concreet stappen voorwaarts gezet met nieuwe projecten en mijn nationale en internationale netwerk is enorm uitgebreid. Nicole Jachmann

Programma

De geselecteerde filmmakers presenteren hun korte film tijdens een officiële Market Screening tijdens het Festival de Cannes en krijgen accreditaties om de Marché du Film en Short Film Corner te bezoeken. CineSud stelt een speciaal en exclusief netwerkprogramma samen met key-players uit de industrie, bestaande uit bijvoorbeeld film commissions, fondsvertegenwoordigers, producenten, sales agents en distributeurs. Ook krijgen de makers toegang tot conferenties, talks en workshops en uitnodigingen voor netwerk drinks en recepties tijdens de Marché. De filmmakers worden begeleid door professionals vanuit CineSud, die hen ook helpen om (reeds vooraf) één-op-één gesprekken op te zetten met (vertegenwoordigers van) producenten, distributeurs, festivals en meer.

Doeltreffend en leerzaam. Remy Kooi
Uniek trainingsprogramma in Cannes
Netwerk met fondsen, distributeurs, producenten en meer
Volg workshops, talks en krijg persoonlijke coaching
Professionele begeleiding en programma op maat
en meer ...

Aanmelden

Aanmelden is momenteel niet mogelijk.

Neem contact met ons op.

Heb je vragen over Film Talents to Cannes? Of wil je alvast op de lijst komen te staan om op de hoogte gehouden te worden als de volgende call open gaat? Stuur ons dan een bericht via onderstaand contactformulier.