NextGen FilmLab Pilot academy voor innovatieve en crossover-filmprojecten.
Home Funding & Labs

NextGen FilmLab

Pilot academy voor innovatieve en crossover-filmprojecten.

In aanvulling op de inmiddels langlopende Shorts en Feature Labs voor filmprojecten, lanceert CineSud in 2021-2022 een pilot voor het NextGen FilmLab. Binnen dit Lab is ruimte voor innovatieve en crossover film- en beeldprojecten, die een ander doel of andere vorm hebben dan de (klassieke) benaderingen binnen de reeds bestaande labs.

NextGen FilmLab

CineSud heeft zich in haar beginjaren breed georiënteerd en de afgelopen vijf jaren bewust gefocust op het opzetten van hoogwaardige trainingen, labs en trajecten binnen de 'traditionele' film- en vertelvormen met als primaire doel bioscoop- en/of festival en televisie-vertoning. Deze programma's zijn succesvol en lopen goed en vormen daarom de kern van ons aanbod, maar bieden niet altijd ruimte voor nieuwe verhalenvertellers en nieuwe vormen van verhalen vertellen aan de randen van de filmkunst. 

Aanvullend op onze bestaande labs rollen we in 2021-2022 daarom een pilot uit voor het NextGen FilmLab, waarin we ons specifiek richten op verhalenvertellers en beeldmakers uit diverse disciplines en hen samenbrengen, begeleiden en coachen bij de ontwikkeling en/of realisatie van hun creatieve beeld/film-ideeën. In Zuid-Nederland liggen volop kansen om samen met andere culturele- en creatieve- partners makers hun grenzen te laten opzoeken. Dit Lab kan een basis gaan leggen voor een structureel programma in de toekomst.

In 2021-2022 wordt gezocht naar (jaarlijks) twee á drie projecten die passen binnen deze (ruime) kaders van het NextGen FilmLab. Heb je een idee voor een project waarin verschillende disciplines samenkomen, waarin de grenzen van het medium worden opgezocht of dat in (bijvoorbeeld) vertel- of vertoningsvorm afwijkt van de klassieke filmsituatie? Neem dan contact met ons op! Het mag hierbij gaan om onderzoek of de realisatie van een product.

NextGen FilmLab 2021

Projecten binnen NextGen FilmLab 2021.

Sign

Korte productie waarin film, dans en gebarentaal elkaar ontmoeten.

Logline:
Tijdens zijn ronde als beveiliger in een winkelcentrum raakt Bert gefascineerd door een stel dat in gebarentaal spreekt. Deze fascinatie leidt tot een dansante battle tussen de drie, waarin gebaren en dans samenvloeien. Wanneer het dove stel echter de boel op stelten begint te zetten kan Bert niet anders dan ingrijpen.

Makers:
Sharon Wesseling.

i.s.m. Via Zuid.

I Am. Motherland

Korte productie waarin fashion, identiteit en film samenkomen.

Logline:
Met een sterke focus op cultuur, symboliek, representatie en identiteit maakt Kalkidan Hoex sieraden die iets vertellen over de maatschappij en mensen die ze (uit)dragen. Middels deze korte productie wil ze sieraden op een andere manier presenteren. Centraal staat de vraag naar identiteit. Als geboren Ethiopiër maar geadopteerd naar Nederland, heeft ze altijd het gevoel gehad tussen twee werelden in te staan.

Makers:
Kalkidan Hoex.

i.s.m. Fashionclash.

Neem contact met ons op.

Heb je vragen over het NextGen FilmLab? Of heb je een idee dat mogelijk past binnen de omschrijving van het Lab? Neem contact met ons op!

Contact ons!

Contact

Heb je een vraag of opmerking? Ben je geïnteresseerd in onze activiteiten of wil je je aansluiten bij CineSud? Neem via dit formulier contact met ons op. Benieuwd wie bij CineSud werken of een specifieke medewerker bereiken? Klik hier.