Writers Rooms en mentoraat Speciaal voor makers die in de ontwikkelfase zitten van korte producties.
Home Funding & Labs

Writers Rooms en mentoraat

Speciaal voor makers die in de ontwikkelfase zitten van korte producties.

CineSud is de enige filmhub in de Benelux die een totaalpakket aanbiedt aan makers. Naast het reeds jarenlang succesvol opererende Shorts Lab, is er in 2019 in samenwerking met het Nederlands Film Fonds gestart met een Feature Lab. Daarnaast zijn de mogelijkheden voor de (door)ontwikkeling van korte producties uitgebreid met een Writers Rooms voor fictie en documentaire en mentoraatschappen.

Writers Rooms en mentoraat

Veel nieuwe filmmakers nemen te weinig tijd voor het grondig doorontwikkelen van een filmplan, zowel artistiek als zakelijk. Met de introductie van de Writers Rooms voor fictie en documentaire biedt CineSud sinds 2017 makers tools aan hierin stappen te zetten. Sinds 2019 zijn hier ook nog mentoraatschappen aan toegevoegd, waardoor makers in elke (gewenste) productiefase begeleiding krijgen van een industry expert of één begeleider toegewezen krijgen voor het gehele traject. Het kan hierbij gaan om het verfijnen van het script, hulp bij financiering en andere zakelijke aspecten, maar ook om edit- of distributie-begeleiding.

Writers Room | Fictie

Elk jaar organiseert CineSud de Writers Room Fictie. Maximaal zes deelnemers krijgen de kans om in een intensieve groepscoaching onder leiding van een industry professional hun script en projectplan inhoudelijk naar een hoger niveau te brengen. Samen worden knelpunten en uitdagingen besproken en gezocht naar oplossingen. Door dit in groepsverband te doen, leren de deelnemers van elkaar en elkaars uitdagingen en leren ze ook analytisch en doelgericht te werk te gaan. Indien in deze fase reeds voorhanden, krijgt men ook feedback op de begroting en het dekkingsplan. In de periode daarna komen de makers nog tweemaal samen en bespreken ze samen en met de coach de voortgang. Na dit traject zijn de filmplannen verder doorontwikkeld en de kansen voor succesvolle aanvragen bij fondsen vergroot.

"Een van de belangrijkste aspecten is om makers meer zelfbewustzijn bij te brengen. Alleen op die manier kun je je volledige potentieel benutten."

Ben Verbong

Writers Room | Documentaire

Elk jaar organiseert CineSud de Writers Room Documentaire. Maximaal zes deelnemers krijgen de kans om in een intensieve groepscoaching onder leiding van een industry professional hun script en projectplan inhoudelijk naar een hoger niveau te brengen. Samen worden knelpunten en uitdagingen besproken en gezocht naar oplossingen. Door dit in groepsverband te doen, leren de deelnemers van elkaar en elkaars uitdagingen en leren ze ook analytisch en doelgericht te werk te gaan. Indien in deze fase reeds voorhanden, krijgt men ook feedback op de begroting en het dekkingsplan. In de periode daarna komen de makers nog tweemaal samen en bespreken ze samen en met de coach de voortgang. Na dit traject zijn de filmplannen verder doorontwikkeld en de kansen voor succesvolle aanvragen bij fondsen vergroot.

"Hou je kaarten niet tegen de borst, deel je plannen en ervaringen. Delen is het nieuwe vermenigvuldigen."

Bart Hölscher

Mentoraat

Makers die deelnemen aan de Writers Rooms, maar ook alle andere makers die werken aan een nieuwe productie, kunnen zich aanmelden voor een mentoraatschap. Afhankelijk van de wensen en behoeften van de filmmaker biedt CineSud mentoraatschappen en incidentele coaching op maat. Het kan hierbij gaan om het verfijnen van het script, hulp bij financiering en andere zakelijke aspecten, maar ook om edit- of distributie-begeleiding. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

"Al in de ontwikkelfase van je script is het verstandig aan de montage te denken en samen te werken met je editor. Scripts worden tegenwoordig te snel verfilmd."

Annelies van Woerden

Programma

Je vindt het programma van de Writers Rooms via de button hieronder. Aanvragen voor een mentoraatschap of individuele coaching kunnen het hele jaar worden gedaan. CineSud heeft hierbij een voorkeur voor een duurzaam traject, zodat een optimaal resultaat kan worden behaald.

Ga direct naar het programma van de Writers Rooms!

Neem contact met ons op.

Heb je vragen over de Writers Rooms en het mentoraat? Of wil je alvast op de lijst komen te staan om op de hoogte gehouden te worden als de call voor de Writers Rooms 2020 open gaat? Stuur ons dan een bericht via onderstaand contactformulier.

Contact ons!

Contact

Heb je een vraag of opmerking? Ben je geïnteresseerd in onze activiteiten of wil je je aansluiten bij CineSud? Neem via dit formulier contact met ons op.