Op de set van Sisu
Home Nieuws & Inspiratie

Op de set van Sisu

19 en 20 augustus jongstleden werden in Reijmerstok opnamen gemaakt voor de korte film Sisu van Kunstbende-winnaar Mathieu Mulder. Sisu is een van de vier films die dit jaar gemaakt worden in het kader van CineSud Talent, een talentontwikkelingsprogramma voor jonge, talentvolle audiovisuele makers. In Sisu volgen we een moment uit het leven van scholier Hans. Het lijkt een doodnormale dag, tot hij plots stemmen in zijn hoofd hoort …


25 augustus 2014

Kippen, honden en hanen

Het is even na achten in de ochtend. In de voortuin van de opnamelocatie lopen enkele kippen en hanen vredig rond, de hond ligt slaperig in de achtertuin. Binnen is het een drukte van jewelste. Cast en crew van Sisu, voornamelijk bestaande uit studenten aan regionale kunst- en media-opleidingen, zetten in een slaapkamer op de eerste verdieping de laatste puntjes op de spreekwoordelijke ‘i’. De afgelopen dagen heeft Mathieu samen met Yorn Heijnen de set aangekleed, nu zijn Mark Richter (camera) en Guillaume Souren (licht) bezig deze zo goed en efficiënt mogelijk uit te lichten. Hierbij krijgen ze hulp van onder meer opnameleider Joris Souren en geluidsman Lars Henderiks.

Beperkte werkruimte

Sisu speelt zich af op een kleine 10 vierkante meter. Bovendien is het plafond volgehangen met rode draden. De werkruimte is hierdoor beperkt. Buiten de acteur, regisseur, geluidsman, cameraman, lichtman en opnameleider is er dan ook niemand op de set. Setfotograaf Emine Gula waagt af en toe nog een poging, en ervaren acteur Maarten Brorens – die Timo offscreen van tegenspel voorzag – wurmt zich tijdens zijn ‘stemscènes’ in een hoekje van de kamer of onder de camera.

Vrienden

Na anderhalve dag hard werken wordt woensdagmiddag rond de klok van twee uur het laatste shot gedraaid. De medewerkers van de film, die elkaar tot voor kort nog nauwelijks kenden, zijn inmiddels de beste vrienden geworden. Tevreden met de opgenomen shots bedankt iedereen elkaar en legt men het materiaal in handen van Mathieu, die de komende periode zelf aan de slag gaat met de montage. Sisu zal samen met de overige drie CineSud Talent films van 2014 eind dit jaar in première gaan.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.