Film is … Bekende Nederlandse filmmakers over film.
Home Nieuws & Inspiratie

Film is …

Bekende Nederlandse filmmakers over film.

Film is een even mooi, krachtig als persoonlijk en divers medium. Elke filmbeleving is weer anders. We vroegen bekende Nederlandse filmmakers te omschrijven wat film volgens hen is.


27 augustus 2016

"‘Film is een avontuur, een bijzondere ervaring meemaken.’"

Paul Ruven

"‘Film is het uitvergroten en observeren van menselijk gedrag; het geraakt worden door de personages, zodat je ze denkt te kennen; het geloven in de situaties zodat je denkt dat je er middenin staat.’"

Stephan Brenninkmeijer

"‘Film is het op een na mooiste beroep ter wereld!’"

Frans Weisz

"‘Film is Kermis. Dat is een uitspraak van Jan Blokker. Je moet hem natuurlijk niet als waarheid beschouwen, maar het is voor mij vooral op moeilijke momenten vaak een prikkelende en bevrijdende gedachte.’"

Peter de Baan

"‘Film is mijn leven.’"

Martin Koolhoven

"‘Film is, als het een goede film is, nog altijd magisch, want ik vergeet dan dat ik naar acteurs, decoupage, montage zit te kijken.’"

Paula van der Oest

"‘Film is een magische beleving. Ik was als jongere verslaafd aan films kijken. Gelukkig heb ik er mijn werk van kunnen maken door toentertijd een boek van de bieb te lenen over hoe je een scenario moet schrijven. Anders zat ik nu nog aan de buis gekluisterd. Je eigen fantasie/verhaal tot leven zien komen in een film is een magische beleving. Dat ik dat samen met multitalent, regisseur Will Wissink, mag verwezenlijken maakt het nog leuker.’"

Zebi Damen

"‘Film is alles voor mij! Lachen, janken, bewonderen, beseffen, leren, ontroeren, motiveren. Ik sta er mee op en val er s’avonds mee in slaap. Ik zou serieus niet weten wat ik anders zou doen. Film is continue levendig. Het is het mooiste vak wat er is.’"

Bobby Boermans

"‘Film is de meest toegankelijke der Kunsten, zelfs in staat om diepgang op een lichte manier te brengen.’"

Marco van Geffen

"‘Film is vermaak voor een perfecte prijs/kwaliteit verhouding.’"

André van Duren

"‘Film is experience (in de zin van ‘belevenis’, niet ‘ervaring’).’"

Urszula Antoniak

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.