6 redenen waarom speeddaten goed voor je is
Home Nieuws & Inspiratie

6 redenen waarom speeddaten goed voor je is

Naast veel gewonen netwerkmomenten, organiseert CineSud jaarlijks een speeddate voor audiovisuele makers. Wij geven je alvast 6 redenen waarom je dit niet mag missen.


18 januari 2017

1. Je breidt in korte tijd je netwerk enorm uit

Speeddates vinden doorgaans plaats in een informele setting waarin je elke paar minuten doorschuift naar een nieuwe plaats. Stel dat de totale speeddate anderhalf uur duurt, dan kun je makkelijk tientallen nieuwe contacten opdoen gedurende het event. Een efficiëntere manier van nieuwe collega’s ontmoeten is er toch niet!?

2. Je leert mensen kennen waarvan je het bestaan niet eens wist

Vooraf heb je geen idee wie je tegen gaat komen. Misschien is het wel je buurman op je vaste werkplek, maar niet getreurd: je weet dat je na enkele minuten alweer iemand anders tegenover je hebt. En daar kan zomaar iemand tussen zitten die je carrière enorm verder kan helpen, en jij die van hem of haar wellicht ook. Of het nu iemand is die van ver komt of wellicht wel iemand uit dezelfde stad: het blijft spannend en kan leiden tot intensieve, vruchtbare samenwerkingen.

3. Je leert jezelf en je kwaliteiten pitchen in zeer korte tijd

De elevator pitch behoeft natuurlijk geen uitleg. En eigenlijk is dat datgene wat je doet als meedoet aan een speeddate: in een halve minuut tot een minuut moet je jezelf en je kwaliteiten duidelijk maken aan je tafelgenoot. Benadruk dus vooral je sterktes en specifieke kwaliteiten: goed voor jou en voor hem of haar.

4. Je wordt gedwongen snel in te schatten wat je aan je tafelgenoot hebt

Door de tijdsdruk leer je goed te luisteren en word je gedwongen snel in te kunnen schatten of jullie een goede match zouden zijn. Dit kan je goed van pas komen als je op een set of andere (zakelijke) situatie in een split-second een (belangrijke) beslissing moet nemen: je voelsprieten doen ervaring op en je voelt snel aan hoe je een ander kunt helpen en diegene jou.

5. Het geeft je zelfvertrouwen

Doordat je in een vaste setting in korte tijd veel mensen ontmoet en jezelf steeds moet verkopen, is de drempel om contact te maken met potentiële collega’s of opdrachtgevers opeens eens tuk minder: je moet wel, of je nu wilt of niet. Je zult zien dat je het al snel nog heel leuk gaat vinden ook. Bovendien is het goed om je vooral te concentreren op je sterktes en die ook te blijven benadrukken.

6. Het verhoogt je productiviteit

Door te luisteren naar andere vakgenoten en kennis (en contactgegevens) uit te wisselen, raak je nog meer geïnspireerd voor je werk. De wetenschap dat je bij toekomstige projecten bovendien kunt putten uit vele specialisten en zij ook een beroep kunnen doen op jou, zorgt er bovendien voor dat je gemotiveerder dan ooit aan het werk gaat.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.