Spiraal van Wraak wil uniek verhaal vertellen Net afgestudeerde regisseur Kim Hotterbeekx heeft grote ambities met serie over vroege middeleeuwen.
Home Nieuws & Inspiratie

Spiraal van Wraak wil uniek verhaal vertellen

Net afgestudeerde regisseur Kim Hotterbeekx heeft grote ambities met serie over vroege middeleeuwen.

Dit keer geen speelfilm, maar een serie. Over de vroege middeleeuwen nog wel. Regisseur Kim Hotterbeekx over haar ambities de serie Spiraal van Wraak te realiseren.

"Geschiedenis door de ogen van mensen die toen leefden."


11 april 2017

Vorig jaar studeerde Kim Hotterbeekx af aan de Maastricht Academy of Media, Design and Technology (MAMDT), waar zij de richting filmisch beeld volgde. Inmiddels heeft ze haar eigen bedrijfje, waarbinnen ze zowel scenario’s schrijft, regisseert als camerawerk verzorgt. Momenteel is ze als regisseur verbonden aan de serie Spiraal van Wraak, over een zesde eeuwse vete tussen twee gezinnen. De ambities met het project, dat nog in de financieringsfase zit, zijn groot. Wij spraken met Kim over de serie.

Vete

De zesdelige serie Spiraal van Wraak vertelt het verhaal van twee gezinnen, die lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. Door een ongewilde situatie wordt hoofdpersonage Cyst verplicht wraak te nemen op haar vader. Zelf wil ze dit niet, maar door de sociale regels van toentertijd komt ze er niet onderuit. In de serie zien we hoe alle familieleden op hun eigen manier met de vete omgaan en welke gevolgen hun acties zullen hebben.

“Het verhaal is ontstaan uit de behoefte om een stuk geschiedenis te laten zien door de ogen van mensen die toen leefden,” vertelt Kim. “We beleven het verhaal door de ogen van verschillende leden uit één familie. Geloofwaardigheid is ons grootste obstakel. Er zijn nog veel misvattingen over de vroege middeleeuwen, waardoor er vaak onjuiste kritiek wordt geleverd. Zo denken veel mensen bijvoorbeeld dat mensen zich toen zelden wasten en altijd vies waren. Het tegendeel is waar. Wij willen laten zien hoe het echt was. “De vroege middeleeuwen waren een belangrijke periode voor Nederland en daar mag best iets over verteld worden."

Vliegende start

Het verhaal van Spiraal van Wraak is geschreven door Eugen Zomer, zelf ook re-enactor. Samen met mede-leden van een re-enactment groep kreeg hij het idee om iets te vertellen over deze periode. Sinds oktober maakt Kim deel uit van de crew. Door middel van crowdfunding hebben ze inmiddels €6000 bij elkaar gehaald en is er onder meer een trailer geschoten. “We zoeken momenteel nog naar aanvullende financiering en willen in september 2017 drie maanden gaan draaien. In die periode kunnen we binnen twee jaargetijden filmen, waardoor we de gewenste verschillende uitstraling binnen de serie krijgen. Opnames staan gepland in een aantal openluchtmusea, de omgeving Amersfoort en wellicht zelfs Denemarken. “In Nederland is het bijna onmogelijk een plek te vinden zonder een bepaalde vorm van bebouwing.”

Serie

Waarom eigenlijk een serie, en geen speelfilm? “Series worden steeds populairder. Kijk ook naar het succes van HBO en Netflix. Ook kun je in de tijdspanne van een serie meer de diepte ingaan en het inhoudelijk rijker maken. De serie is opgebouwd uit verschillende delen die uiteindelijk zelf achter elkaar moet gaan zetten, zoals bijvoorbeeld ook in Brimstone werd gedaan. We gaan proberen het op een zo episch mogelijke manier te vertellen. Het wordt een enorme uitdaging!”

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.