Een kijkje in de keuken bij de Limburgse 48 Hour Nagalm Limburgs-Vlaamse crew maakt wederom prijswinnende 48 Hour Film.
Home Nieuws & Inspiratie

Een kijkje in de keuken bij de Limburgse 48 Hour Nagalm

Limburgs-Vlaamse crew maakt wederom prijswinnende 48 Hour Film.

Zaterdagochtend. Stuk voor stuk rijden er auto’s de parkeerplaats op van een wel heel bijzonder huis. Er stappen langzaam mensen uit die elkaar, ondanks de slaperige ogen, zeer enthousiast begroeten. Draaidag!

“Voor het derde jaar op rij waagt regisseur Yorn Heijnen zich met cast en crew aan een 48 Hour Film.”


07 oktober 2018

De kick-off

De avond ervoor zat een groot gedeelte van de crew nog gespannen bij elkaar. Beetje bij beetje werd vanuit Utrecht – waar de kick-off meeting van het 48 Hour Film Project plaatsvond – infromatie doorgesluisd door Sammy Wisniewski, uitvoerend producent van ons team. Het genre? Een horror of vakantiefilm. Personage? Een klokkenluider. De prop? Een wortel!? Al snel begon het geroezemoes, een mengeling van vastberadenheid en verwarring. Tja, wat verstaat men eigenlijk onder vacation- or holiday-film? Er was te weinig tijd om daar over na te denken: al snel werd het besluit genomen dat we voor een horrorfilm zouden gaan. Hier en daar werden ideeën de lucht in gegooid en al snel hoorden we de radars in de hoofden van onze schrijvers (Thijs van Dijk en Marie Lormeau) op volle toeren draaien. Met het vertrouwen in deze creatieve gang van zaken, werd door overige crewleden meteen op de praktische gang van zaken ingehaakt.

De draaidag

Terug naar de zaterdag dan! Zodra de hele crew bij elkaar is, wordt door regisseur en producent Yorn Heijnen een rondleiding gegeven door het huis. Alle ins and outs die voor de productie van toepassing waren komen terloops ter sprake. Het huis waar we gaan filmen, was ooit een molen en is nu door de eigenaar omgebouwd tot een te huren AirBNB. De look is opvallend, maar zorgt wel voor een uitdaging voor het art-team: hout en een boel opmerkelijke prullaria moeten worden omgevormd tot een geloofwaardige filmset. De basis van huis, met de vele steile, open trappen en het kale hout, zorgt echter voor een goed fundament voor het horror-genre.

De draaidag verloopt verder voorspoedig. De crew is enthousiast en gedreven van begin tot eind. Acteurs Manouk Pluis en Romano Haynes klikken goed, wat zorgt voor een prettig samenspel en hoop ge-glimlach. De tijdsdruk is echter continu aanwezig: de hele film moet binnen 48 uur geschreven, gedraaid en gemonteerd worden. “Hoe laat is het? Hoe lang hebben we nog? Denken jullie nog lang bezig te zijn met X of Y?” De druk zit er bij iedereen logischerwijs goed op.

Op naar de volgende!

Ondanks de tijdsdruk heeft iedereen die aan de film meewerkt het grootste plezier. De opnamen verlopen prettig, in een gezellige sfeer en de stress blijft tot een minimum beperkt. En het resultaat? Dat mag er zijn! Ondanks dat er altijd dingen zijn die je anders zou doen als je meer dan 48 uur de tijd had gehad, zijn we trots op wat we met zijn allen hebben klaargespeeld. De film wordt genomineerd voor maar liefst zes awards en bereikt de top 5 van beste films (uit 30 inzendingen). En last but not least: acteur Romano Haynes sleept met zijn ijzingwekkende spel zomaar de award voor beste acteur binnen!

We mogen bijzonder trots zijn met wat we met de hele crew, acteurs en figuratie klaargespeeld hebben in zulke korte tijd. Op naar de volgende!

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.