2Doc zoekt nieuw documentairetalent Ben jij de Maker van Morgen?
Home Nieuws & Inspiratie

2Doc zoekt nieuw documentairetalent

Ben jij de Maker van Morgen?

2Doc zoekt nieuw documentairetalent voor hun podium voor beginnende filmmakers: Makers van Morgen. Makers van Morgen-documentaires worden vertoond op 2Doc.nl en NPO 2 Extra. Je kunt enkel documentaires die al afgerond zijn indienen.


19 april 2019

2Doc zoekt jou

2Doc is op zoek naar makers die net een van hun eerste films hebben afgerond. Leeftijd en scholing doen er niet toe. Als de documentaire de 2Doc-redacteuren weet te raken, komt die in aanmerking voor een uitzending op NPO 2 Extra. Ook het onderwerp maakt niet uit: het kan een film zijn geregisseerd door dieren, een zelfonderzoek naar het worden van een fitgirl of een film over opgroeien met een broer of zus met psychische problemen.

Makers van Morgen

Je bent een beginnende documentairemaker en wilt het ver schoppen. Maar hoe krijg je jouw docu nu bij een groot publiek? Met Makers van Morgen, 2Docs platform voor debuterende makers, is die stap kleiner dan je denkt! Makers van Morgen is het platform waar je terecht kunt met een documentaire die al af is.

Check Makers van Morgen om te zien hoe je je film kunt insturen.

Stuur je documentaire in.

Voorwaarden

  • Je moet een beginnende documentairemaker zijn.
  • Alle films vanaf het derde jaar van je studie tot en met de tweede film na je afstuderen, tellen als debuutdocumentaire.
  • Als je een studie volgt die gerelateerd is aan het maken van documentaires (Nederlandse Filmacademie, St. Joost, HKU, e.d.) mag je vanaf je derde jaar een documentaire indienen bij Makers van Morgen.
  • Aan lengte stelt men geen eisen, maar de voorkeur gaat uit naar films van maximaal 40 minuten.
  • Men hanteert geen leeftijdsgrens, dus als jij zestig bent en begint met documentaires maken, mag je ook een film insturen naar Makers van Morgen.

Wat krijg je?

  • Als jouw documentaire wordt geselecteerd, zal deze worden uitgezonden op NPO 2 Extra en op 2Doc.nl.
  • Een uitzending op NPO 2 Extra telt als een officiële tv-uitzending, dit verschaft je toegang tot het indienen van een documentaire bij 2Doc, 3Doc en Het Uur van de Wolf, het zogenoemde open net.
  • We houden een interview met jou over de film die je hebt gemaakt en plaatsen het artikel hiervan op de webpagina van je film. Alleen als je dit wilt, natuurlijk.
  • Je documentaire wordt gepromoot op onze social media-kanalen; Facebook, Twitter en Instagram.
  • En als laatste bouw je hier natuurlijk je portfolio mee op.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.