Bas Geelen naar internationaal Pitch Forum Kingswood Filmproductions is een van de 10 geselecteerden.
Home Nieuws & Inspiratie

Bas Geelen naar internationaal Pitch Forum

Kingswood Filmproductions is een van de 10 geselecteerden.

Producent Bas Geelen van Kingswood Filmproductions is geselecteerd als Nederlandse deelnemer aan het internationale Pitch Forum tijdens het Norwegian Short Film Festival, een samenwerking binnen Screen Talent Europe waar CineSud de Nederlandse gatekeeper voor is. Ook regisseur Vincent Konings reist mee naar Noorwegen.


30 mei 2019

Pitch Forum

Het Pitch Forum vindt plaats 12-14 juni in Grimstad, Noorwegen, tijdens the Norwegian Short Film Festival. Het Pitch Forum is een samenwerking tussen partners binnen Screen Talent Europe, een netwerk dat talent hubs en emerging filmmakers uit heel Europa met elkaar verbindt. CineSud is de Nederlandse partner in Screen Talent Europe en gatekeeper voor dit project.

Uit 79 inzendingen zijn 10 deelnemers geselecteerd uit 7 landen, waaronder Noorwegen, Duitsland, Denemarken en Ierland. Nederland levert één deelnemer aan de pitch: Kingswood Filmproductions met het project Amygdala. Bas Geelen en Vincent Konings presenteren hun project tijdens het Pitch Forum. Deelnemers krijgen op kosten van CineSud en het Screen Talent Europe-netwerk een georganiseerde reis en verblijf naar het festival, een compleet industry programma en maken kans op €4.000 voor een nieuw kortfilmproject. Het industry programma bestaat onder meer uit trainingen, netwerk-events en speeddates met de Screen Talent Europe partners.

Bas Geelen

Bas Geelen is een nieuwe producent, verbonden aan Kingswood Filmproductions. Hij produceerde recentelijk de korte film Tot Inkeer, over de middeleeuwse ridder Gerlachus die, na het verlies van zijn dierbaren, besluit het zwaard te verruilen voor een boetvaardig en eenzaam leven. Eerder deze maand was Bas tevens een van de geselecteerden voor het Film Talents to Cannes programma. Het project waarmee hij geselecteerd is voor het Pitch Forum is de korte film Amygdala, een mysterieuze horror-thriller die zich afspeelt in de 18e eeuw.

Benieuwd naar Bas' avonturen?

Hou dan onze website en social media in de gaten. In de week van het festival en de week erna publiceren we foto's en blogs van Bas.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.