Ben Verbong gaat in gesprek met makers en publiek 21 december staat de Limburgse cineast centraal in Royal Theater Heerlen.
Home Nieuws & Inspiratie

Ben Verbong gaat in gesprek met makers en publiek

21 december staat de Limburgse cineast centraal in Royal Theater Heerlen.

Filmmaker Ben Verbong uit Tegelen staat 21 december centraal in Royal Theater Heerlen. Naast de vertoning van twee van zijn klassiekers gaat hij in gesprek met publiek én makers.


10 december 2019

Ben Verbong

Ben Verbong werd in 1949 in Tegelen geboren. Zijn eerste grote succesvolle bioscoopfilm was Het meisje met het rode haar (1981), over verzetsstrijder Hannie Schaft. Met Renée Soutendijk in de hoofdrol. De nog jonge Huub Stapel, ook uit Tegelen, speelt een NSB’er in deze film. Andere bekende Nederlandse films van Verbong zijn De Schorpioen, De Flat en De Kassière. De laatste 25 jaar is hij woonachtig en werkzaam in Duitsland, waar hij enkele kaskrakers en grote televisieproducties regisseerde, zoals de speelfilm The Von Trapp Family: A Life of Music en de tv-serie Honigfrauen.

Focus

Om de filmmaker te eren organiseert omroep L1 i.s.m. CineSud, Filmhuis De Spiegel en Royal Theater Heerlen een weekend-programma rond de cineast. Op zaterdag 21 december zijn er activiteiten voor makers en publiek en worden twee klassiekers vertoond op het grote doek. Op zondag 22 december brengt L1 de hele dag films van en gesprekken met de maker op televisie. 

In gesprek met Ben

Speciaal voor filmmakers wordt op zaterdagochtend om 11.30 een pitch-wedstrijd georganiseerd waarin ze onder andere feedback op hun plannen krijgen van Verbong. De beste pitchers winnen tevens een geldbedrag, beschikbaar gesteld door CineSud. Aansluitend kunnen ze onder het genot van een netwerk-lunch verder in gesprek gaan met de maker. Voor het publiek wordt tussen de vertoning van De Schorpioen (14.00 uur) en Het Meisje met het rode haar (18.15 uur) om 16.15 uur een CineTalk georganiseerd. Tijdens dit on stage interview-gesprek wordt teruggeblikt op het werk en leven van de filmmaker. 

Niks missen van Ben Verbong?

Check alle info en tickets hier.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.