Circus Noël in première Film speelt zich voor een groot deel af in Limburg.
Home Nieuws & Inspiratie

Circus Noël in première

Film speelt zich voor een groot deel af in Limburg.

Afgelopen zondag is in Utrecht de familiefilm Circus Noël in première gegaan. De film kwam mede tot stand met steun van de Provincie Limburg en de Gemeente Heerlen. Nadat de makers zich vorig jaar meldden bij CineSud, werden vruchtbare samenwerkingen gelegd met deze overheden en onder meer het culturele festival Cultura Nova uit Heerlen, dat nu een centrale rol vervult in de film.


17 april 2019

Circus Noël

Karo loopt weg van huis omdat haar ruziënde ouders willen scheiden. Ze reist mee met haar circusvrienden Victor en Tonie van Circus Noël, dat onverwachts mee mag doen aan Cultura Nova, een belangrijk circusfestival. Als er onderweg mysterieuze dingen gebeuren komt hun deelname aan het festival in gevaar en dreigt Karo haar nieuwe circusfamilie te verliezen. Karo, Victor en Tonie moeten alles op alles zetten om het circus te redden, ook al komt hierdoor hun vriendschap zwaar onder druk te staan. Zal het ze lukken om het circus en hun vriendschap te redden?

Gedroomde piste

Producent Harro van Staverden (Phanta Basta!) is geen onbekende van CineSud en de Provincie Limburg. Eerder werkte hij al succesvol samen in en met de provincie voor onder meer de mijnserie Tien Torens Diep en de familiefilms Oorlogsgeheimen, Code M. en Storm. Tegenover De Limburger laat Van Staverden weten blij te zijn met de nieuwe samenwerking. "Het filmische landschap en de rijke architectuur van de steden vormen het perfecte filmdecor. Voor deze productie biedt het festival Cultura Nova in Heerlen de gedroomde piste. De film sluit direct aan bij de filmambities van Limburg."

Circus Noël is vandaag ook in Heerlen in première gegaan in Quatro Cinema en is vanaf heden tevens door heel Nederland te zien.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.