CoBO en Filmfonds gaan mogelijk integreren Minister Slob wil de twee samenvoegen.
Home Nieuws & Inspiratie

CoBO en Filmfonds gaan mogelijk integreren

Minister Slob wil de twee samenvoegen.

Als het aan minister Slob van Media ligt, gaan het Nederlands Film Fonds en het CoBO Fonds (Co-productiefonds Binnenlandse Omroep) integreren. Dit staat in zijn stuk Visie toekomst publiek omroepbestel.


15 juni 2019

Eenvoudiger

Deze integratie moet het eenvoudiger maken om toegang te krijgen tot de middelen. Momenteel is het zo dat een producent alleen aanspraak kan maken op het CoBO Fonds als er een omroep co-produceert. Dit zou in de toekomst niet meer het geval hoeven te zijn. Volgens Broadcast Magazine wil het kabinet de filmactiviteiten van het CoBO Fonds overdragen aan het Filmfonds. De middelen die hiervoor jaarlijks beschikbaar worden gesteld, worden dan direct door het Filmfonds beheerd. Het overige deel blijft bij de NPO.

als doel film en televisie dichter bij elkaar te brengen, net als podiumkunsten en televisie. Coproducties van publieke omroepen worden gestimuleerd door te participeren in de vorm van een financiƫle bijdrage. De meeste coproducties waar CoBO een bijdrage aan levert vinden plaats tussen een publieke omroep en een onafhankelijke filmproducent; een goede tweede zijn de coproducties tussen een publieke omroep en een instelling op het gebied van de podiumkunsten. De inkomsten van CoBO zijn afkomstig uit vergoedingen die in het buitenland betaald worden voor doorgifte van NPO 1, 2 en 3, en andere bronnen. Het CoBO Fonds werd in 1986 opgericht.

Meer weten?

Lees hier meer over het COBO Fonds, dat onder meer bijdraagt aan de jaarlijkse telefilms en vele documentaires en speelfilms.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.