Docfest Maastricht stopt ermee Het grensoverschrijdende documentairefestival houdt na vier edities op te bestaan.
Home Nieuws & Inspiratie

Docfest Maastricht stopt ermee

Het grensoverschrijdende documentairefestival houdt na vier edities op te bestaan.

Documentairefestival Docfest Maastricht houdt na vier jaar op te bestaan. Het bestuur van de stichting heeft noodgedwongen moeten besluiten de stekker uit het festival te trekken.


04 juli 2019

Groei

Docfest Maastricht werd in 2015 opgericht door Richard Dols en Ron van der Bolt. Na vier edities komt er nu noodgedwongen een einde aan het festival, dat naast een meerdaagse festivaleditie in het najaar ook door het jaar heen films en speciale programma's presenteerde. Tegenover De Limburger laat bestuursvoorzitter Carin Klompen weten: "Kort gezegd komt het erop neer dat we te groot zijn voor het servet en te klein voor het tafellaken."

"We hebben de afgelopen jaren mooie festivaledities neergezet en een groei meegemaakt die we graag wilden voortzetten de komende jaren. Maar groei vergt veel van onze kleine organisatie. Je bent namelijk niet alleen bezig met het organiseren van een festival, maar ook met het op orde houden van financiën, fondsenwerving, aansturen van vrijwilligers, zoeken van partners."

Gezamenlijk besluit

Uiteindelijk is het niet gelukt hierin de juiste balans en werkmodus te vinden, waarna in overleg met de structurele subsidiënten - de gemeente Maastricht en de Provincie Limburg - is besloten de stekker uit het festival te trekken. Momenteel wordt nog gekeken of het mogelijk is om de initiële doelstelling van Docfest aan te laten sluiten bij andere filminitiatieven en/of -festivals in de regio.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.