Doreen Boonekamp bevorderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau Boonekamp neemt na 10 jaar afscheid als directrice van het Nederlands Film Fonds.
Home Nieuws & Inspiratie

Doreen Boonekamp bevorderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Boonekamp neemt na 10 jaar afscheid als directrice van het Nederlands Film Fonds.

Doreen Boonekamp, scheidend directeur/bestuurder van het Nederlands Filmfonds heeft een koninklijke onderscheiding gekregen. Ze is bevorderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.


20 september 2019

Afscheid

Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam reikte de onderscheiding uit tijdens Boonekamps afscheidsreceptie in EYE Filmmuseum op vrijdagmiddag 20 september 2019.

Ridder

In 2009 werd Boonekamp al benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, waarbij ze geroemd werd voor haar bijzondere positie in het Nederlandse culturele veld. Vanmiddag is ze bevorderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau, voor haar verdiensten op internationaal niveau.

10 jaar

Doreen Boonekamp, afkomstig uit Maastricht, heeft zich in de afgelopen tien jaar als directeur/bestuurder van het Filmfonds met veel passie, creativiteit en betrokkenheid ingezet voor de filmsector in binnen- en buitenland. Dankzij haar inspanningen is de internationale positie van de Nederlandse filmsector verstevigd.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.