Drie CineSud (co-)producties in competitie op Nederlands Film Festival CineSud vertegenwoordigd in Gouden Kalveren-, Debuut en Studentencompetitie.
Home Nieuws & Inspiratie

Drie CineSud (co-)producties in competitie op Nederlands Film Festival

CineSud vertegenwoordigd in Gouden Kalveren-, Debuut en Studentencompetitie.

Met trots kunnen we melden dat drie CineSud (co-)producties in oktober meedingen naar de Gouden Kalveren op het Nederlands Film Festival.


01 augustus 2019

Voor iedere maker

CineSud is er voor iedere maker: van nieuw talent tot de gevestigde orde. Dat had niet beter geïllustreerd kunnen worden in de selecties voor de drie hoofdcompetities van het Nederlands Film Festival van dit jaar. Zowel in de Gouden Kalveren competitie, Debuutcompetitie als Studentencompetitie is een CineSud (co-)productie geselecteerd.

Gouden Kalveren competitie

In de Gouden Kalveren competitie - categorie Korte Film is de CineSud Short Wild van Jan Verdijk genomineerd. Wild is een zwartkomische korte film, waarin een gezin op vakantie gaat in Limburg. Al snel loopt de spanning op door het irritante gedrag van de man (Wouter Hendrickx). Als de vrouw (Hannah van Lunteren) het niet meer aankan en met de zoon vertrekt, komt de man in de problemen als hij twee jagers tegenkomt. De film werd geregisseerd en geschreven door Jan Verdijk en geproduceerd door The Rogues in co-productie met CineSud. Het project werkt (door)ontwikkeld in CineSud Shorts Lab. Eerder won de film al de Méliès d'argent op het Imagine Film Festival.

Debuutcompetitie

Voor de debuutcompetitie is de korte film Convoi Exceptionnel van debuterend regisseur Genio de Groot geselecteerd. Convoi Exceptionnel is een tragikomisch portret van een bij zijn moeder inwonende zoon van in de veertig. Hij is transportbegeleider van convoi exceptionnel-vervoer en spaart in zijn vrije tijd miniatuurtjes van bijzondere vrachtauto’s. Zijn moeder heeft maar één langgekoesterde wens: oma worden. Nu zij stervende is, zal de zoon op zoek moeten naar een vrouw. De vertoning betekent tevens de wereldpremière voor deze korte film.

Studentencompetitie

In de studentencompetitie is de korte film Elf van Luca Meisters (Toneelacademie) geselecteerd. Elf is een licht magisch-realistische kortfilm over de elf-jarige Elf die met haar moeder en broertje woont in een huisje vlak langs het water. Terwijl ze de dagen doorbrengt met haar broertje Jonas, en haar moeder zich steeds meer terugtrekt boven in het huis, verlangt Elf naar haar vader. De selectie betekent tevens de wereldpremière voor deze korte film. CineSud is co-producent van de film.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.