Drie korte films van 'CineSud Talenten' gesteund door Nederlands Film Fonds Nicole Jachmann, Guido Coppis en Joris Weerts maakten eerder korte films met steun van of in (co-)productie met CineSud.
Home Nieuws & Inspiratie

Drie korte films van 'CineSud Talenten' gesteund door Nederlands Film Fonds

Nicole Jachmann, Guido Coppis en Joris Weerts maakten eerder korte films met steun van of in (co-)productie met CineSud.

In het kader van talentontwikkeling van nieuwe makers heeft het Filmfonds acht korte fictiefilms geselecteerd die een realiseringsbijdrage krijgen van maximaal €40.000. De ontwikkeling van nieuw talent staat centraal bij de selectie, alsook de zoektocht van de maker naar een eigen handschrift. Drie van de toegekende projecten zijn van (oud) 'CineSud Talenten'.


28 mei 2019

'CineSud Talenten'

Zowel Nicole Jachmann, Guido Coppis als Joris Weerts zijn geselecteerd voor de Filmfonds Shorts regeling. Zij maakten eerder in co-productie of met steun van CineSud hun vorige korte film(s). Joris Weerts is geselecteerd met zijn project Beter Alleen (producent: Family Affair Films). Hij maakte in 2016 samen met CineSud de korte film Molotov Man. Guido Coppis werd geselecteerd met Voor het Slapen gaan (producent: Talent United). CineSud steunde onder meer zijn vorige (korte) films Stille Storm, IJzer in Mijn Aderen en Belofte.

Nicole Jachmann maakt Scooters (producent: Dutch Mountain). Dit project kreeg eerder al steun van het Limburg Film Fonds en wordt gemaakt in co-productie met CineSud en Samski Productions (van eveneens oud CineSud Talent Sammy Wisniewski). De film is een volgende samenwerking na de krachtenbundeling tijdens Schaduwjager. Tevens is Nicole dit jaar deelnemer aan het Script Lab en het Talents to Cannes programma.

De films geselecteerd binnen de regeling Filmfonds Shorts worden binnen twaalf maanden geproduceerd en uitgebracht. Het is het tweede jaar op rij dat een co-productie van CineSud gehonoreerd is, vorig jaar betrof het de korte film Wild van Jan Verdijk, die onlangs nog de prijs voor Beste korte Europese Film op het Imagine Film Festival won.

Filmfonds Shorts

In de afgelopen vier jaar werden er 33 korte films geselecteerd, met sterke resultaten. Onder meer de films L’été et tout le reste van Sven Bresser, Wild van Jan Verdijk (tevens een co-productie met CineSud), Import van regisseur Ena Sendijarević en Nachtschade van Shady el Hamus waren nationaal en internationaal zeer succesvol.

In 2015 en 2016 vonden de eerste twee succesvolle edities Filmfonds Shorts plaats (voorheen Realisering korte film). Deze werden gefinancierd uit extra middelen voor talentontwikkeling, die het Fonds in die jaren ter beschikking kreeg. De regeling voorziet in de grote wens van de sector om meer continue mogelijkheden te creëren voor de productie van korte fictiefilms en korte documentaires door nieuwe makers die onlangs zijn afgestudeerd aan een beroepsopleiding voor film.

1 Reactie

Ton Franken schreef op 28/05/2019 om 16:22

Felicitaties voor de drie geselecteerden. En uiteraard ook felicitaties voor CineSud. Dit is een bijzondere prestatie.

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.