Limburg Doc in januari Welke documentaires kun je in de eerste maand van het nieuwe jaar zien op L1?
Home Nieuws & Inspiratie

Limburg Doc in januari

Welke documentaires kun je in de eerste maand van het nieuwe jaar zien op L1?

CineSud is er voor iedere filmmaker. Of je nu een grote speelfilm maakt of een (intieme) documentaire. Om (regionale) documentaires en hun makers extra in het zonnetje te zetten, presenteren we in samenwerking met L1 maandelijks een overzicht van aankomende vertoningen van 'Limburg Docs' op L1.


23 december 2019

Nico Ploum, alles vuur applaus (Ruud Kleinen & Sander Selen, 2019)

Documentaire over liedjesmaker, zanger en dichter Nico Ploum uit Kerkrade (1914-2004). Wie was deze rasartiest en wat maakte hem zo bijzonder? Waarom zit hij 15 jaar na zijn dood nog in het collectieve (Kerkraadse) geheugen? Tegen welke problemen liep hij aan in zijn lange carrière? L1-programmamaker Ruud Kleinen en cameraman/editor Sander Selen gingen op zoektocht.

Te zien op L1:
Zaterdag 4 januari, 21:00 en 23:00 uur
Zondag 5 januari, 14:00 en 16:00 uur

Cassie – Dansmarietje (Tom Doesborg, 2019)

Het dansmarietje speelt in het bontgekleurde vastelaoveswereldje van Limburg een vooral bescheiden, misschien wel ondergewaardeerde rol. Dansmarietje Cassie Schmeets uit Kerkrade traint 4 tot 5 keer per week om te kunnen presteren op zittingen en danstoernooien. L1-programmamaker Tom Doesborg volgde Cassie een seizoen lang en keek mee bij trainingen, danswedstrijden en carnavalszittingen van de Rathausgarde Öcher Duemjroefe uit Aken (herhaling).

Te zien op L1:
Zondag 5 januari, 13:30 en 18:30 uur

Ein Dingk (Maud van der Varst, 2019)

In de documentaire Ein Dingk volgt filmmaker Maud van der Varst de succesvolle Roermondse vriendenformatie Vleisboeket tijdens hun afscheidsseizoen 2017/18. In zes jaar tijd is de groep uitgegroeid tot een begrip in de wereld van de vastelaovend. Met hun muziek en act hebben ze de traditionele vastelaovend weten te moderniseren voor een nieuwe generatie. Ze hebben er hun hart, ziel en al hun vrije tijd in gestopt en nu is het tijd om te stoppen met een big bang...toch?

Te zien op L1:
Woensdag 15 januari, 18:00 uur
Zondag 19 januari, 13:00 en 18:00 uur

Limburg Doc

Meer over Limburg Doc en om eerder uitgezonden documentaires terug te kijken klik hier.

(c) All visual material is used with the permission of L1.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.