Limburg Doc in november Welke documentaires kun je in november zien op L1?
Home Nieuws & Inspiratie

Limburg Doc in november

Welke documentaires kun je in november zien op L1?

CineSud is er voor iedere filmmaker. Of je nu een grote speelfilm maakt of een (intieme) documentaire. Om (regionale) documentaires en hun makers extra in het zonnetje te zetten, presenteren we in samenwerking met L1 maandelijks een overzicht van aankomende vertoningen van 'Limburg Docs' op L1.


27 oktober 2019

Voor altijd vermist (Jos van den Broek, 2019)

L1-programmamaker Jos van den Broek volgde de opgraving van de neergestorte Engelse Short Stirling-bommenwerper in Pey. Het was de eerste van dertig tot vijftig vliegtuigwrakken die in heel Nederland de komende jaren worden geborgen. Bij abdij Lilbosch in Pey stortte de Stirling op 10 september 1942 neer, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er zaten vier bemanningsleden in het toestel. Het vermoeden bestond dat er nog stoffelijke resten van hen in de grond lagen. Dat blijkt na grondig onderzoek niet het geval te zijn. Wel werden motoren, delen van een landingsgestel en honderden andere onderdelen van het vliegtuig gevonden. Op 16 september 2019 werd begonnen met de bergingswerkzaamheden op het terrein dat zo groot was als anderhalf voetbalvelden.


Te zien op L1:
Zaterdag 2 november, 18:00 en 23:00 uur
Zondag 3 november, 14:00 en 16:00 uur

De Zes van Zaerum (Ruud Lenssen, 2019)

Wat betekent het schuttersleven voor het zestal uit Sevenum, dat met de winst van het Oud Limburgs Schuttersfeest 2018 plotseling het hoogst haalbare binnen de
schutterscultuur wist te bereiken? De Zes van Zaerum is een documentaire over de markante schutters van Sint Sebastianus én het belang van het verenigingsleven, terwijl het dorp zich opmaakt voor de organisatie van het Oud Limburgs Schuttersfeest 2019.

Te zien op L1:
Zaterdag 16 november, 20:30 uur
Zondag 17 november, 13:00 en 18:00 uur

Limburg Doc

Meer over Limburg Doc en om eerder uitgezonden documentaires terug te kijken klik hier.

(c) All visual material is used with the permission of L1.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.