Nederlands Film Fonds kiest in Limburgs talent grote winnaars Beste fictiefilm en documentaire van Limburgse makers.
Home Nieuws & Inspiratie

Nederlands Film Fonds kiest in Limburgs talent grote winnaars

Beste fictiefilm en documentaire van Limburgse makers.

Op het Nederlands Film Festival in Utrecht zijn de Filmfonds Wildcards 2019 uitgereikt. De winnaars van de Filmfonds Wildcard ontvangen € 50.000 om een nieuwe documentaire, fictie- of animatiefilm te maken. Twee Limburgse talenten zijn de grote winnaars.


30 september 2019

Winnaars

De Wildcards worden uitgereikt in de categorieën fictie, documentaire en animatie. In de categorie fictie ging de prijs naar Emma Branderhorst (Onderhuids) en de uit Hulsberg afkomstige Laurens Zautsen met zijn korte film Feniks. In de categorie documentaire werden Hannah van Tessel (Un Chanteur Invisible) en de uit Sittard afkomstige Roy Seerden (At Midnight Plays a Dance Tune) bekroond. In de categorie animatie gingen de prijzen naar Sanna de Vries (Huilbui) en Bas Hordijk (Perspective).

Limburgs succes

Het Nederlands Filmfonds reikt sinds twaalf jaar Wildcards uit, en selecteerde de winnaars uit alle ingestuurde eindexamenfilms van dit jaar. Winnaars ontvangen €50.000 voor een nieuw project. Het is uniek dat twee Limburgse makers de hoofdprijzen ontvangen. Feniks van Laurens Zautsen werd begin dit jaar geselecteerd voor verdere ontwikkeling in de Writers Rooms van CineSud en ging in première tijdens het recente SHIFT Film Festival in september. Momenteel maakt Laurens met een nieuw filmplan wederom deel uit van onze Writers Room. At Midnight Plays a Dance Tune van Roy Seerden kwam tot stand i.s.m. CineSud.

Het succes van deze makers staat niet op zichzelf: dit jaar zijn maar liefst drie andere Limburgse producties geselecteerd voor de Studentencompetitie, Debuutcompetitie en Gouden Kalveren-competitie van het Nederlands Film Festival en werden al meer dan 100 (internationale) festivalselecties behaald door producties van door Limburg gesteunde makers, wat aantoont dat de infrastructuur in de Provincie op gebied van talentontwikkeling (verzorgd door CineSud) en productie (Limburg Film Office en Limburg Film Fonds) zijn vruchten afwerpt en in vier jaar tijd naar een hoog niveau is gegroeid.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.