Nieuw in de Korte Filmcollectie! CineSud en CineTree lanceren elke maand nieuwe kortjes op het VOD-platform.
Home Nieuws & Inspiratie

Nieuw in de Korte Filmcollectie!

CineSud en CineTree lanceren elke maand nieuwe kortjes op het VOD-platform.

Om nieuwe makers en films uit Nederland en Europa mee te laten profiteren van de groeiende populariteit van streamingdiensten, lanceerden CineSud en Cinetree eind 2019 een video-on-demand platform voor korte films: de Korte Filmcollectie. Welke nieuwe releases brengt december ons?


17 december 2019

Charlotte98 (2015, Eefje Suijkerbuijk, 15 minuten)

Charlotte is zeventien en is bijna klaar met de middelbare school. Ze verlangt naar volwassenheid en een echt leven. In het vacuüm van verveling tussen examens en resultaten voelen zij en haar vrienden zich gevangen in hun saaie dorp. Gelukkig is er één vooruitzicht: een reis naar Blanes voor hun eerste vakantie zonder toezicht.

Charlotte98 werd ontwikkeld en geregisseerd door Eefje Suijkerbuijk, die afstudeerde aan de Toneelacademie in Maastricht.

Marina (2019, Kate Villevoye, 7 minuten)

Marina - die verwisselbare prothetische ogen heeft en door de wereld navigeert door het luisteren naar echo’s - kent misschien niet de fysieke kenmerken van haar vrienden, maar broadcast haarzelf bij het hakken van groenten, het volgen van sportlessen, fietsen en het beoefenen van teamsporten. Ze maakt van haar visuele beperking haar kracht en laat deze haar er niet van weerhouden een typisch tienerleven te leiden.

Marina werd geregisseerd door Kate Villevoye en was dit jaar te zien op het IFFR.

Heian (2019, Hidde Simons & Bas Bron, 18 minuten)

平安 - Heian is een korte film van Hidde Simons en Bas Bron met muziek van Fatima Yamaha. Ontdek het gevoel van de vervreemding 's ochtends vroeg. Waarom houden mensen van bruin inpakpapier?

平安 - Heian is een film waarin waarin muziek, beeld, droom en absurditeit elkaar ontmoeten. Een trip waarin het bekende onbekend wordt, en het onbekende bekend.

Weg met Willem (2015, Willem Bosch, 12 minuten)

De ouders van de zesjarige Willem zetten hem af in een vreemd dorp en laten hem achter met twee onhygiënische vreemdelingen. Uren later is Willem nog steeds niet opgehaald. Hij realiseert zich dat hij in de steek is gelaten en dat hij te voet naar huis moet gaan, voor zover zijn beentjes hem zullen dragen.

Weg met Willem werd geschreven en geregisseerd door Willem Bosch, die dit jaar debuteerde met zijn lange speelfilm Hiernamaals. De film was een groot festivalsucces en won diverse prijzen.

(c) All visual material is used with the filmmakers' permission.

Breng me naar de Korte Filmcollectie!

Bekijk alle korte films hier!

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.