Nieuw in de Korte Filmcollectie in januari! CineSud en CineTree lanceren elke maand nieuwe kortjes op het VOD-platform.
Home Nieuws & Inspiratie

Nieuw in de Korte Filmcollectie in januari!

CineSud en CineTree lanceren elke maand nieuwe kortjes op het VOD-platform.

Om nieuwe makers en films uit Nederland en Europa mee te laten profiteren van de groeiende populariteit van streamingdiensten, lanceerden CineSud en Cinetree eind 2019 een video-on-demand platform voor korte films: de Korte Filmcollectie. Welke nieuwe releases brengt de eerste maand van het nieuwe jaar ons?


31 december 2019

Van Mars en Venus (2017, Kevin Kok, 25 minuten)

Gijs gaat bij zijn vader in de leer om schipper te worden. Tijdens hun reis durft hij niet te vertellen dat hij de behoefte voelt om te crossdressen.

Regisseur en scenarist Kevin Kok studeerde met deze film af aan de HKU en wilde een geluid geven aan het taboe rondom crossdressen.

Behind the Wall (2010, Elbe Stevens, 5 minuten)

Jeff komt een verlaten muur in de wildernis tegen. Wanneer Jeff geluiden van de andere kant opmerkt, is hij vastbesloten om uit te zoeken wat er achter de muur gebeurt. Het valt echter nog te bezien of deze nieuwsgierigheid een goede zaak blijkt te zijn.

Elbe Stevens heeft verschillend gewerkt als regisseur en scenarioschrijver. Hij werkte aan vele films en televisieprogramma's voor zowel publieke als commerciële omroepen.

Sprokkelhout (2016, Lucas Camps, 14 minuten)

Als Hans in een donker bos door medelijden raakt opgescheept met de ongure Evert en Ria, worden zijn grenzen tot het uiterste op de proef gesteld.

Voordat hij regisseerde, werkte Lucas Camps als productieleider en regieassistent op diverse grote film- en televisiesets. In 2015 en 2016 regisseerde hij de korte films Groen, Glimp en Sprokkelhout die allen meerdere prijzen wonnen op (inter)nationale festivals.

Flight of Life (2013, Elbe Stevens, 9 minuten)

Flight of Life is een visuele reis. In deze korte film zijn we getuige van een jong stel vlak voor een dodelijk auto-ongeluk. De film is een kruising tussen het ongeval en hun laatste uren samen.

Mijndert (2015, Janneke Swinkels & Tim Frijsinger, 5 minuten)

Mijndert, een jongeman uit Zuid-Limburg, staat voor zijn eerste dag in de mijn. We volgen zijn tocht naar de mijn toe en de afdaling naar de mijngangen diep onder de grond.

Mijndert werd gerealiseerd door Janneke Swinkels en Tim Frijsinger en was onder meer te zien op het Holland Animation Film Festival en het Nederlands Film Festival. In totaal werd de film voor meer dan 50 festivals geselecteerd.

(c) All visual material is used with the filmmakers' permission.

Breng me naar de Korte Filmcollectie!

Bekijk (gratis) alle korte films hier!

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.