Nieuwe documentaire Ruud Lenssen in première De Mythe van het Meer ziet het levenslicht.
Home Nieuws & Inspiratie

Nieuwe documentaire Ruud Lenssen in première

De Mythe van het Meer ziet het levenslicht.

De nieuwe documentaire De Mythe van het Meer van Ruud Lenssen gaat morgenmiddag in première in KINO Rotterdam.


07 juni 2019

De Mythe van het Meer

De 40-minuten durende documentaire De Mythe van het Meer gaat over duiker Rob Bangma. Hij zet zijn zinnen op het ontrafelen van de grootste mythe onder duikers in Zuid-Holland: de verdwijning van een Britse bommenwerper in het Oostvoornse Meer.

Op 4 juli 1940 wordt boven Rotterdam een Bristol Blenheim neergeschoten door de Duitsers. Het vliegtuig met daarin drie bemanningsleden stort neer in wat nu het Oostvoornse Meer is. In de dagen daarna worden enkele delen van het wrak uit het water gehaald en spoelen twee lijken aan. Een deel van de cockpit met daarin de laatste inzittende, de staartschutter, wordt echter nooit gevonden.

Rob is zelf ooit bijna verdronken en wil de Engelse staartschutter vinden, die nog ergens op de bodem van het meer moet liggen. Met het ontrafelen van deze mythe hoopt hij zijn eigen leven betekenis te geven. Maar de zoektocht verloopt anders dan hij had verwacht.

Mediafonds

De Mythe van het Meer is geregisseerd door de uit Horst aan de Maas afkomstige documentairemaker Ruud Lenssen, die eerder onder meer FC Polska en Wandern maakte. De documentaire werd geproduceerd door Van Osch Films en kwam tot stand in samenwerking met RTV Rijnmond en het inmiddels opgeheven Mediafonds.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.