Nominaties voor Limburgse makers Korte film Voor Galg en Rad en componist Roy Bemelmans maken kans op prijzen.
Home Nieuws & Inspiratie

Nominaties voor Limburgse makers

Korte film Voor Galg en Rad en componist Roy Bemelmans maken kans op prijzen.

De korte film Voor Galg en Rad en componist Roy Bemelmans maken kans op diverse awards. Voor Galg en Rad ontving vandaag twee nominaties op het Madrid Indie Film Festival en Bemelmans maakt kans op een Buma Award.


01 mei 2019

Voor Galg en Rad

Vannacht heeft het Madrid Indie Film Festival (MIFF) de nominaties bekend gemaakt voor haar festival. De korte film Voor Galg en Rad, geregisseerd door Paul Haans en Jeroen Wielheesen, is genomineerd in twee categorieën: beste korte film en beste regie. Voor Galg en Rad is een korte film over de legende van de Bokkerijders en ging eind vorig jaar in première. De film werd inmiddels al voor zeven filmfestivals geselecteerd en werd eerder al genomineerd in de categorie beste korte film op het Limburg Film Festival. De hoofdrollen worden gespeeld door Joes Brauers en Tygo Gernandt.

Roy Bemelmans

Ook maakte componist Roy Bemelmans, die recentelijk ook de succesvolle korte film Fucking Cola van een score voorzag, vandaag bekend dat hij een belangrijke nominatie in de wacht heeft gesleept. Met zijn score voor de geprezen documentaire Schapenheld (2018, Ton van Zandvoort) maakt hij kans op de Buma Award in de categorie Best Original Composition in Documentary, Short Film, Telefilm and Animation. Dinsdag 21 mei worden tijdens Buma Music in Motion in de Tolhuistuin in Amsterdam de winnaars van de Buma Awards Music in Media Categories bekendgemaakt.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.