Opnamen A Mutual Understanding afgerond Nieuwe korte film Abigail Prade gaat nu al de wereld over.
Home Nieuws & Inspiratie

Opnamen A Mutual Understanding afgerond

Nieuwe korte film Abigail Prade gaat nu al de wereld over.

Eind vorige maand zijn in New Jersey de opnamen van A Mutual Understanding succesvol afgerond. Met een internationale cast en crew belooft deze nieuwe korte film van Abigail Prade een succes te worden.


19 juli 2019

Internationaal

A Mutual Understanding gaat over een Vietnamese vrouw (Hoa) die een verstandshuwelijk aan gaat met een gehandicapte Amerikaanse oorlogsveteraan (Paul) en worstelt om haar nieuwe leven te balanceren met haar persoonlijke verlangens. Kathy Huynh-Phan (That's my Tiger) speelt de Vietnamese vrouw. De tweede hoofdrol wordt bekleed door Ryan Jonze (Law & Order). De opnamen van de film vonden plaats in New Jersey, de Verenigde Staten.

De film is een co-productie tussen Nederland en USA. De Nederlandse producent is Alchemic Films, met CineSud als co-producent. De Amerikaanse co-producent is Mehmet Gungoren. De cast en crew zijn voornamelijk internationaal ingevuld, de post-productie vindt volledig in Nederland plaats. Fever Film doet de grading, Tom Jansen sounddesign en Fatih Tura de montage.

Abigail over de opnamen

"De opnamen van A Mutual Understanding gingen erg goed! We filmden eind juni in New Jersey, net voordat de zomerhitte uitbrak. Het was een uitdagende shoot, omdat we veel verschillende locaties hadden en een beperkt budget. Alles is gelukkig heel soepel verlopen. Het was een fijne shoot met een goede sfeer op de set. Voor mij was het erg belangrijk dat we een goede sfeer op de set hadden, iedereen goed behandeld werd (vooral omdat niemand betaald werd) en dat we de tijd en de ruimte konden creƫren om verschillende dingen uit te proberen."

"Natuurlijk worden er allerlei onverwachte dingen tegen je aan gegooid gedurende de opnames en ook daarvoor. Dat soort situaties zijn soms moeilijk omdat je iets waar je al een lange tijd een bepaalde voorstelling van hebt moet aanpassen, maar tegelijkertijd kan het ook weer andere mogelijkheden bieden. Ik heb me dan ook goed proberen in te prenten dat het enige dat je kan doen is meegaan met de stroom en proberen creatieve oplossingen te vinden voor de problemen en beperkingen die je tegenkomt. Dat klinkt wel een beetje zen, maar dat is het enige dat je kan doen dus dan moet je maar proberen lol te hebben met het proces."

"Het was een uitdagende shoot, omdat we veel verschillende locaties hadden en een beperkt budget."

"Het was heel fijn dat we de tijd hadden om verschillende keren met de acteurs te repeteren, te improviseren en op basis daarvan het scenario aan te passen. Dit is niet standaard in de filmwereld, maar ik zelf vind het een fijne manier van werken die ik ook in mijn toekomstige projecten hoop toe te passen. Ik ben dankbaar dat ik de mogelijkheid en het vertrouwen heb gehad van onze financiers om toch op deze manier te kunnen werken en experimenteren. Nu gaan we de post-productie in en dat is weer een andere uitdaging. We moeten immers meedogenloos zijn en denken aan de lengte van de film en alleen dat gebruiken wat echt werkt."

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.