Opnamen korte film Asnacht afgerond Nieuwe film van Jeroen Mourmans brengt carnaval tot leven.
Home Nieuws & Inspiratie

Opnamen korte film Asnacht afgerond

Nieuwe film van Jeroen Mourmans brengt carnaval tot leven.

Eind mei vonden in Maastricht en Mechelen de opnamen plaats voor de korte film Asnacht van regisseur Jeroen Mourmans.


04 juni 2019

Asnacht

In Asnacht volgen we de eenzame Marcel die na de laatste avond van de carnaval als passagier van een lege nachtbus aan de overkant van de straat een bus vol met feestende mensen ziet staan en besluit halsoverkop dáár in te stappen, in een ultieme poging de terugkeer naar de leegte van zijn alledaagse bestaan uit te stellen. Tijdens de reis werpt hij zich aanvankelijk op als de grote gangmaker, maar vroeg of laat wordt hij toch geconfronteerd met het feit dat ook deze bus steeds leger zal raken en hij terug moet keren naar zijn normale leven.

Filmtalent

Asnacht is de nieuwe korte film van Jeroen Mourmans, die in 2015 het bijzonder succesvolle All There Is maakte. De film wordt geproduceerd door Sander Pleijsier en Remy Kooi van stichting Lourdan, in co-productie met CineSud. In de crew vinden we veel Limburgse nieuwe makers en professionals terug, waaronder director of photography Dennis de Pijper, boom operator Lars Henderiks en opnameleider Joris Hoefakker. In de cast spelen onder meer Jochum ten Haaf (Dunkirk), Nico de Vries (Grenslanders) en Kiki van Aubel (Gluckauf).

De opnamen vonden plaats in de laatste twee weekenden van mei. Inmiddels is de post-productie van de film gestart. In het najaar volgt nog een aanvullende, speciale nachtshoot waarin inserts van de feestvierende bus in het Limburgse heuvellandschap worden gedraaid.

Bekijk hier meer setfoto's van Alexander Dohmen.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.