Rob Lücker wint Gouden Kalf voor Beste Televisiedrama Jeugdserie Zeven kleine criminelen winnaar.
Home Nieuws & Inspiratie

Rob Lücker wint Gouden Kalf voor Beste Televisiedrama

Jeugdserie Zeven kleine criminelen winnaar.

Regisseur Rob Lücker, afkomstig uit Tegelen, heeft gisteravond tijdens het Gouden Kalveren Gala van het Nederlands Film Festival het Gouden Kalf voor Beste Televisiedrama gewonnen met zijn serie Zeven kleine criminelen.


05 oktober 2019

Zeven kleine criminelen

In de avontuurlijke en meeslepende VPRO heist-serie Zeven kleine criminelen van regisseur Rob Lücker is de twaalfjarige Raffie ten einde raad. Wanneer hij met zijn broertje en oma uit huis gezet dreigt te worden moet hij een plan bedenken om aan geld te komen. Samen met zijn vrienden besluit hij de bank te overvallen. Eén detail: de bank is zwaar beveiligd en het is nog niet eerder iemand gelukt hier een kraak te zetten. Lukt het Raffie en zijn vrienden wél?

Gouden Kalveren

Op de 39e editie van het Nederlands Film Festival zijn op vrijdagavond 4 oktober de Gouden Kalveren, de belangrijkste Nederlandse filmprijzen, uitgereikt tijdens het Grolsch Gouden Kalveren Gala. De nominaties en winnaars van de Gouden Kalveren in de categorieën Korte Documentaire, Korte Film, Televisiedrama en Interactive worden bepaald door onafhankelijke jury’s die per categorie uit een drietal professionals bestaat. Het is voor Rob Lücker niet zijn eerst Gouden Kalf, voor zijn korte film Das Wad (2014) won hij er ook al een.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.